Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 01, 2014

Καθαρίζοντας την Πρέβεζα σε μια μέρα Δυναμικό παρών από τους φορείς στο κάλεσμα του Let’s do it Greece!



Δυναμικό παρών θα δώσουν οι φορείς της Πρέβεζας οι οποίοι δηλώνουν μαζικά συμμετοχή  στην πρωτοβουλία Lets do it Greece που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου.

Στην  σύσκεψη προετοιμασίας που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας  παρουσία του  αρμόδιου αντιδημάρχου Ευάγγελου Ροπόκη συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες   έτσι ώστε  η  πρώτη Κυριακή του Απρίλη να   αποτελέσει  γιορτή για την Πρέβεζα..


Δυναμικό παρών όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δίνει η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας η οποία σε συνεργασία  με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων «Λασκάρα» θα  ξεκινήσει από νωρις το πρωί τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του λιμανιού από το τουριστικό  περίπτερο μέχρι το δημαρχείο .

Δράση όμως θα αναλάβουν περισσότεροι από 20 ακόμη φορείς οι οποίοι  θα καθαρίσουν  γωνιές της πόλης -που οι ίδιοι έχουν επιλέξει- από το Μονολίθι  έως το Κολυμβητήριο κι από  τον Βοτανικό Κήπο έως τον Αγιο Θωμά και το Νεοχώρι. 
Συμμετοχή έχουν δηλώσει:

Το 9ο Νηπιαγωγείο, το 7ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό του Παντοκράτορα, το Νηπιαγωγείο της Σαμψούντας, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής της Σαμψούντας, το Δημοτικό Σχολείο της Σινώπης, το Νηπιαγωγείο του Παντοκράτορα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παντοκράτορα, ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας, το 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας, ο Σύλλογος Φϋση-Θέση, ο Πολιτιστικός –Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νεοχωρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά, η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου, οι Οδηγοί, οι Εθελοντές Πρέβεζας,  ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πρέβεζας, η Περιηγητική Λέσχη Πρέβεζας   ενώ η λίστα παραμένει ανοιχτή και καθημερινά μεγαλώνει!

Όπως τονίστηκε  , ο Δήμος θα προσφέρει   στους εθελοντές γάντια και σακούλες  καθώς και λουλούδια σε  φορείς που ζήτησαν να φυτέψουν  και να ομορφύνουν με αυτό τον τρόπο την πόλη.

Στόχος είναι  η  ενεργοποίηση των πολιτών και η  διάδοση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της εθελοντικής προσφοράς έτσι ώστε να γίνει πράξη ο καθαρισμός ολόκληρης της χώρας σε μία μέρα!

Η πρώτη απόπειρα του κινήματος στην Ελλάδα   έγινε το 2012 και έτυχε θερμής υποδοχής. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών το 2013 με 34.000 ενεργούς εθελοντές και 162 φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να δίνουν το παρών σε 500 σημεία δράσης.


Ο Δήμος της Πρέβεζας συμμετέχει για δεύτερη  χρονιά στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία  και μετά την επιτυχημένη πρώτη εμπειρία του 2013 όπου σχολεία, συλλογοι , σωματεία και φορείς φέτος  φιλοδοξεί-κι όλα δείχνουν ότι θα έχει-   ακόμη  πιο δυναμική παρουσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου