Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαΐου 25, 2014

Έρχονται Ιταλοί για έρευνες για πετρέλαιο σε Άρτα-Πρέβεζα



Το υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, ανακοίνωσε σήμερα ότι έκανε αποδεκτή την αίτηση ενδιαφέροντος που έχει καταθέσει από τα μέσα Απριλίου ο ιταλικός κολοσσός "ENEL TRADE SpA" για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Άρτας και της Πρέβεζας.


Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου παραχωρούνται στην ίδια εταιρεία, δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Αιτωλοακαρνανία και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. 

Η συγκεκριμένη πετρελαϊκή εταιρεία έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έρευνες σε όλη σχεδόν την ευρύτερη χερσαία περιοχή, βασιζόμενη και σε στοιχεία ερευνών που έγιναν την περίοδο 1995 – 1996. 

Οι ακριβείς συντεταγμένες και οι χάρτες των υπό παραχώρηση περιοχών θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση ώστε να ακολουθήσει η διεθνής δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους 90 ημέρες από την ημέρα δημοσίευσης της προκήρυξης και αν μέχρι τότε δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος τότε και οι τρεις περιοχές θα κατακυρωθούν στην ENEL TRADE SpA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου