Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 29, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αναλαμβάνει δράση ο Εμπορικός Σύλλογος για τους ανασφάλιστους εργαζομένους


Συνεδρίασε την Τετάρτη 28 Μαΐου το ΔΣ του Εμπορικού  Συλλόγου Πρέβεζας. Το ΔΣ ασχολήθηκε με το οξυμένο ζήτημα των ανασφάλιστων συναδέλφων λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ και αποφάσισε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες  οργάνωσης της δράσης τους για θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας ανεξάρτητα από οφειλές. Στο  πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες κείμενο συλλογής υπογραφών  στήριξης του αιτήματος  του συλλόγου για θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των ανασφάλιστων συναδέλφων.  


Το ΔΣ απασχόλησε και η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ Ιωάννου για κατάργηση της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Θεωρούμε ότι πρόκειται για απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Τα επιχειρήματα που επικαλείται ο κ αντιπερειφεριάρχης είναι αίολα. Αντίθετα με τα όσα ισχυρίζεται η ημέρα   της εορτής του Αγίου Πνεύματος ήταν ημέρα χαμηλής εμπορικής κίνησης γεγονός που ήταν και  η κύρια αιτία για την καθιέρωσή της σαν αργία. Είναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα πως είναι δυνατόν τώρα που η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας, αλλά και όλων των Ελλήνων, έχει εξανεμιστεί εξ αιτίας των πολιτικών κυβέρνησης ΕΕ, να καλλιεργεί την προσδοκία ότι θα υπάρξει αντιστροφή αυτής της κατάστασης. Η Πρέβεζα εξ άλλου είχε καθιερωθεί στα χαρτιά σαν τουριστική περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη αύξηση της τουριστικής κίνησης. Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση σήμερα είναι διαφορετική, μόνο που οι αλλαγές είναι προς το χειρότερο και τέτοιου είδους αποφάσεις δεν εξυπηρετούν τους μικρούς εμπόρους της περιοχής μας. Εξ’ άλλου ο κ αντιπερειφεριάρχης δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την φοροληστεία των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής μας. Η τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί να ξεκινάει από τα εμπορικά καταστήματα και την παράταση των ωρών λειτουργίας τους. Κανείς δεν μπορεί να αποσείσει τις ευθύνες του για την ουσιαστική ανυπαρξία υποδομών τουριστικών και προβολής. Δεν είναι οι έμποροι που κρατάνε το οδικό δίκτυο σε αυτήν την άθλια κατάσταση, επικίνδυνο για όποιον κινείται σ’  αυτό. Δεν είναι οι έμποροι που καταδίκασαν σε υπολειτουργία το αρχαιολογικό μουσείο, ούτε ευθυνόμαστε για την άθλια κατάσταση των ακτών της περιοχής.

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε εκατοντάδες λόγους , ουσιαστικά ευθύνες, αυτών που απαξιώνουν συστηματικά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με κύριο σκοπό να την παραδώσουν στα χέρια των μεγάλων επιχειρήσεων του τουρισμού.

Από τέτοιου είδους αποφάσεις υπάρχουν και κάποιοι που ωφελούνται. Δεν είναι δύσκολο να το ανακαλύψει κανείς. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις που στηρίζονται στην κακοπληρωμένη αλλά και απλήρωτη εργασία. Αυτές που εκμεταλλευόμενες  πρώτα το ευνοϊκό περιβάλλον που διαμορφώνει η πολιτική κυβέρνησης ΕΕ, αλλά και  την σύγχυση που δημιουργούν ορισμένοι με την ανεύθυνη στάση τους τοπικά, εφαρμόζουν ήδη το διευρυμένο ωράριο, τις διαρκείς προσφορές, την δουλειά τις Κυριακές, εκτοπίζοντας ευκολότερα τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις.

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Πρέβεζας  η ανάδειξη των αιτιών των προβλημάτων του χώρου μας και η πρόταξη λύσεων για το όφελος των μικρών εμπόρων είναι μονόδρομος. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία  η δραστηριοποίηση καθεμιάς και καθενός σε αγωνιστική κατεύθυνση για την υπεράσπιση κατακτημένων δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής μας.


                                                                                                                Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου