Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαΐου 30, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!"



Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες


Κύριε Διευθυντά/κυρία Διευθύντρια, Σας στέλνουμε το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικότητας 2014 που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Η 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία με τίτλο "Ότι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!" καλωσορίζει τα παιδιά και τους νέους στο γεμάτο αντιθέσεις κόσμο των βιβλιοθηκών! Έναν κόσμο πλημμυρισμένο από ιστορίες, ανθρώπους, φύση, μουσική, επιστήμες, τέχνες, χάρτες, μαγειρική, χρώματα, έναν κόσμο γεμάτο Συναισθήματα.

Τον κόσμο μας! Από τις 17 Ιουνίου μέχρι την 15 Σεπτεμβρίου 2014 (ανάλογα με τον προγραμματισμό της κάθε βιβλιοθήκης), βιβλιοθήκες από την Ελευθερούπολη και το Πολύκαστρο μέχρι τη Σιάτιστα, την Πρέβεζα, την Κόνιτσα, τον Τύρναβο και τους Λειψούς, βιβλιοθήκες από περισσότερες από 100 μικρές και μεγάλες πόλεις και χωριά όλης της Ελλάδας, θα βγάλουν από τα ράφια τους βιβλία που τους προσέφερε το Future Library, αλλά και άλλα από τις συλλογές τους, θα ξεδιπλώσουν χάρτες, ζωγραφιές και παιχνίδια και θα καλέσουν τα παιδιά να γνωρίσουν Αντίθετους Κόσμους, αλλά και να ανακαλύψουν τα σημεία όπου αυτοί συναντιούνται. «Το σωστό» και «το λάθος», «το χοντρό» και «το αδύνατο», έννοιες αντίθετες, που μας βοηθούν να αντιληφθούμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο και τη ζωή και μας μυούν στη διαλεκτική. 

«Μια μέρα με φως και σκοτάδι» , «Η μέρα του άγριου και του ήμερου», «Η μέρα της αρχής και του τέλους», «Η μέρα του κρύου και του ζεστού», «η μέρα του παραδοσιακού και του σύγχρονου», «η μέρα του όμορφου και του άσχημου» και πολλές άλλες, θα δώσουν το έναυσμα για δράσεις και συζητήσεις, θα ενθαρρύνουν την ουσιαστική επαφή των παιδιών με τους χώρους της βιβλιοθήκης και –φυσικά – με τα ίδια τα βιβλία και την Ανάγνωση. Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη μας με την Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα ανανεώσει τις συλλογές της με τα καινούργια βιβλία, με εργαστηριακά είδη φυσικής και μουσικά όργανα που μας προσφέρει το Future Library, θα δημιουργήσει περαιτέρω πνοή και κίνηση και στις υπάρχουσες συλλογές μας. Πέρυσι, στη διάρκεια της καλοκαιρινής μας εκστρατείας, πάνω από 700 παιδιά είχαν συμμετάσχει σε περισσότερες από 45 δράσεις! 

Φέτος, η προσδοκίες μας είναι ίδιες αν όχι και περισσότερες, με στόχο, να προκαλέσουν την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των δράσεων της βιβλιοθήκης μας και να φέρουν τα παιδιά σε πραγματική επαφή με τα βιβλία και τη δημιουργικότητα, κτίζοντας μια μόνιμη σχέση μαζί τους. Στη φετινή καλοκαιρινή μας εκστρατεία ο χώρος που επιλέχθηκε να γίνουν οι περισσότερες δράσεις θα είναι το ισόγειο της θεοφανείου, έτσι ώστε τα παιδιά να μυηθούν στο χώρο όπου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας θα δημιουργηθεί η Παιδική μας Βιβλιοθήκη.

Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στις δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικότητας 2014! Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο κτίριο της Βιβλιοθήκης από 31 Μαΐου 2014 και μέχρι τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού ατόμων για κάθε δράση και κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. 

Για τη δήλωση δεν απαιτείται κανένα επιπλέον δικαιολογητικό, παρά μόνο η καλή διάθεση των παιδιών και η έγκαιρη προσέλευση! Διεύθυνση Δημοτικής Βιβλιοθήκης: Εθνικής Αντίστασης 10 Πρέβεζα. Τηλ. Επικοινωνίας & πληροφορίες: 2682029889 e-mail:dbprevezas@yahoo.gr Με εντολή δημάρχου κ.α.α. Κοσμάς Κορωναίος Δημοτικός Σύμβουλος Εντεταλμένος σε θέματα πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου