Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 03, 2014

Θερμό χειροκρότημα και διάκριση για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας


To 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας, συμμετείχε στους 14ους θεατρικούς μαθητικούς αγώνες «Ακτίς ονείρου», στη Θεσσαλονίκη και απέσπασε το βραβείο
« Λαικής – παραδοσιακής δημιουργίας και ερμηνείας» με τη θεατρική παράσταση


« Την αγαπήσαμαν και μεις ». Οι θεατρικοί αγώνες διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη από 27 Μαίου – 1 Ιουνίου και διοργανώθηκαν από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπου συμμετείχαν θεατρικές ομάδες από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η θεατρική ομάδα του Σχολείου, αποτελούμενη από 11 μαθητές, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό και σκηνοθέτη της παράστασης την κ. Ελένη Ζιώγα, έκανε μια άψογη παρουσίαση στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», όπου καταχειροκροτήθηκε, συγκίνησε, καθήλωσε και  εντυπωσίασε το κοινό, τόσο με την ερμηνεία και τις χορευτικές επιδόσεις, όσο και με τα σκηνικά και σκηνοθετικά ευρήματα, αναδεικνύοντας την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.

Το θέμα της παράστασης ήταν μια αληθινή ιστορία μιας γυναίκας απ’ το Ριζοβούνι Πρέβεζας, έτσι όπως την κατέγραψε στο βιβλίο της, « Αυτές που γίναν ένα με τη γη » η συγγραφέας κ. Γεωργία Σκοπούλη.

Η θεατρική ομάδα του σχολείου, με συνοδεία γονέων και εκπαιδευτικών, βίωσε μία πολλή ιδιαίτερη και ζεστή φιλοξενία από τους διοργανωτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου