Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 03, 2014

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας....για το ζήτημα των αθεώρητων βιβλιαρίων υγείας των μελών του


Το  πρόβλημα με τους ανασφάλιστους συναδέλφους μας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Η οικονομική κρίση οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων στην αδυναμία να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους, πόσο μάλλον στο να ανταποκριθούν στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών. Αποτέλεσμα αυτής της τραγικής κατάστασης είναι να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των συναδέλφων μας που δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη των οικογενειών τους.

      
Η άρνηση του ΟΑΕΕ , με κυβερνητική εντολή, να θεωρήσει τα βιβλιάρια ασθενείας αυτών των συναδέλφων δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα με ανυπολόγιστες συνέπειες ακόμα και για την ίδια τη ζωή μας. Στοιχειώδεις εξετάσεις πρόληψης όπως οι μαστογραφίες το τεστ Παπανικολάου, ακόμα και γενικές εξετάσεις αίματος, αναβάλλονται επ’ αόριστον καθώς το κόστος πραγματοποίησής τους είναι δυσβάσταχτο για τα εισοδηματικά μας δεδομένα. Ακόμα τραγικότερη είναι η κατάσταση των συναδέλφων μας που είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν την φαρμακευτική δαπάνη για να αντιμετωπίσουν τις όποιες παθήσεις τους.

Οι προτάσεις , κυβέρνησης και διοίκησης του ΟΑΕΕ, για ρύθμιση των οφειλών προς το ταμείο, αποδείχθηκε ότι ήταν προσχηματικές, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα υπέρογκα ποσά που τους ζητούν  να καταβάλλουν. Οι ρυθμίσεις που μέχρι σήμερα έχουν εξαγγελθεί δεν καλύπτουν παρά ένα ελάχιστο μέρος συναδέλφων μας που βρίσκονται στην εξαθλίωση και μάλιστα παραβάλλοντας τεράστιες δυσκολίες. Η κατεύθυνση να παρέχονται στοιχειώδεις φροντίδες υγείας μέσα από ΜΚΟ και τα παραμάγαζα  που στήνουν όπως τα κοινωνικά ιατρεία  όχι μόνο δεν λύνουν αλλά συγκαλύπτουν και επιδεινώνουν τα προβλήματα.

Επειδή οι  ανάγκες των ανθρώπων σε θεραπεία, φάρμακα, νοσηλεία, υπηρεσίες πρόληψης δεν μπορεί να σχετίζονται με το αν έχουν ένσημα και πόσα είναι αυτά, εμείς που υπογράφουμε το παραπάνω κείμενο ζητάμε:

Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των  εξόδων.
        Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
      Καμιά μείωση των συντάξεων.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και   μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.
Άμεση και χωρίς προϋποθέσεις εξυπηρέτηση επειγόντων προβλημάτων υγείας για μας και τις οικογένειές μας.
Δωρεάν καλό φάρμακο, κατάργηση του χαρατσιού των 5€ και 25€ για τα νοσοκομεία.
Να καλύπτονται στο 100% οι υπηρεσίες Υγείας που σχετί­ζονται με την πρόληψη, την προστασία       του γυναικείου οργανισμού, με τη μητρότητα, τον προγεν­νητικό έλεγχο μέχρι την εγκυμοσύνη και τον τοκετό μέσα από ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου