Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 06, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο κολυμβητικός διάπλους για τα "2α ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ"


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο κολυμβητικός διάπλους για τα 2α Εν Νικόπολει Άκτια, σήμερα 6 Σεπτεμβρίου στις 11:30 το πρωί.






Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από τον Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας, Ποσειδώνας Πρέβεζας καθώς και αθλητές από σωματεία εκτός της Πρέβεζας, όπως της Κέρκυρας. 









Ο Κολυμβητικός διάπλους ήταν δύο διαδρομών 2,5 μιλίων και 500 μέτρων, αντίστοιχα. Σημείο εκκίνησης για τον μεγάλο διάπλου ορίστηκε το Ναυτικό Μουσείο του Δήμου Πρέβεζας (παλαιά σφαγεία),και για το μικρό διάπλου το άκρο της προβλήτας του λιμανιού της πόλης, με τερματισμό μπροστά από το δημαρχείο. 


















Μετά το πέρας των διαδρομών, ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στους αθλητές. 

Ενώ σήμερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 20.00, στην αίθουσα ΟΑΣΗ του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί σειρά ομιλιών για τα ΑΚΤΙΑ. Ο κ. Κώστας Λογοθέτης, εκπαιδευτικός-γυμναστής, με την ομιλία του με τίτλο «10 & 11 Σεπτεμβρίου 1949: Η αναβίωση των Ακτίων μέσα από αρχειακό υλικό», θα παρουσιάσει τους αθλητικούς αγώνες αναβίωσης των Α΄ Ακτίων στην Πρέβεζα. 

Στη συνέχεια, ο κ. Μάριος Κατσής, παγκόσμιος πρωταθλητής Kick Boxing το 2003, εκπαιδευτικός και προπονητής πυγμαχίας πιστοποιημένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέσα από την ομιλία «Η εξέλιξη των βαρέων δυναμικών αθλημάτων από την αρχαιότητα έως σήμερα», θα παρουσιάσει συνοπτικά την ενότητα των βαρέων αγωνισμάτων (πάλη, πυγμαχία, παγκράτιο), όπως αυτά έχουν εξελιχθεί μέσα στους αιώνες. Τέλος, η αρχαιολόγος της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ και μια από τους δημιουργούς του comics «Στην πόλη της νίκης», κα Πολυξένη Μπάρκα, με την ομιλία της «Τα Άκτια μέσα από το comics Στην πόλη της νίκης» θα παρουσιάσει στο κοινό τα αγωνίσματα των Ακτίων. Την εκδήλωση θα προλογίσει η Προϊσταμένη της Εφορείας κα Χριστίνα Μερκούρη.

Μετά το πέρας των ομιλιών, στις 22.00, θα πραγματοποιηθεί βαρκαρόλα στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Ενώ αύριο Κυριακή 7 Σεπετεμβρίου, στις 09.30, από το σύλλογο «Δρομέων Πρέβεζας», θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου, με αφετηρία το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης. Οι αθλητές σε μια διαδρομή μήκους 10,8 χλμ. θα διασχίσουν τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, την Πρέβεζα και το παραλιακό της μέτωπο και θα τερματίσουν στο Δημαρχείο της Πρέβεζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου