Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30, 2014

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι αναμένεται το επίδομα θέρμανσης στην Π.Ε. Πρέβεζας



Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας: Χαμηλή και φέτος η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης- Η επιδότηση αφορά λίγα νοικοκυριά- Ο στόχος των δημοσίων εσόδων δεν θα επιτευχθεί. 

Μειωμένο θα πωλείται σε περίπου 15 ημέρες το πετρέλαιο θέρμανσης μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης κατά 30%, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου. 

Αναφορικά με το επίδομα πετρελαίου, στην Π.Ε. Πρέβεζας θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο χειμώνα, με ανώτατα επιδοτούμενα 960 λίτρα (8 λίτρα το τετραγωνικό) και ανώτατο επίδομα 336 ευρώ.

Σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κατανάλωση στο πετρέλαιο θέρμανσης θα κυμανθεί και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα καθώς έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημα των νοικοκυριών, με παράλληλη αύξηση όλων των φόρων και επιβαρύνσεων, η σημερινή τιμή ανά λίτρο φαντάζει απλησίαστη, με αποτέλεσμα και πάλι οι καταναλωτές να μη μπορέσουν να αγοράσουν. 

Η δε επιδότηση των αδύναμων νοικοκυριών, όπως έδειξε η πράξη, αφορά λίγα μόνο νοικοκυριά, αφήνοντας στο κρύο τη μεγάλη πλειοψηφία τους. «Φοβόμαστε ότι και φέτος το χειμώνα θα έχουμε όλες εκείνες τις τραγικές συνέπειες στην κοινωνία και στο περιβάλλον που εμφανίστηκαν με δραματικό τρόπο πέρσι, ενώ από την άλλη ο στόχος των δημοσίων εσόδων και πάλι δεν θα επιτευχθεί», υποστηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου