Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 27, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σάββατο 1η Νοεμβρίου η Κάρμεν του Georges Bizet -Live


1η Νοεμβρίου απευθείας από την Μετροπόλιταν
Κάρμεν του Georges Bizet


Με την μοναδική Κάρμεν του Bizet συνεχίζονται το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ για έκτη συνεχή χρονιά οι αναμεταδόσεις από την Μετροπόλιταν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Η Κάρμεν, που ανήκει στο είδος της  κωμικής όπερας με μουσικά νούμερα που χωρίζονται με διαλόγους, διηγείται την ιστορία της καταστροφής του Δον Χοσέ, ενός απλοϊκού στρατιώτη που σαγηνεύεται από τα παραπλανητικά νάζια της φλογερής τσιγγάνας Κάρμεν.

Στο φλογερό μελόδραμα του Bizet, το ρόλο της κακότυχης καρδιοκλέφτρας τσιγγάνας ερμηνεύει η μετζοσοπράνο Anita Rachvelishvili, Ο Aleksandrs Antonenko ερμηνεύει τον απελπισμένο εραστή της, τον στρατιώτη Δον Χοσέ, και ο Ildar Abdrazakov είναι ο καυχησιάρης ταυρομάχος Εσκαμίγιο, που μπαίνει ανάμεσά τους. Ο Pablo Heras-Casado διευθύνει την ανεπανάληπτη μουσική που περιλαμβάνει πλήθος αγαπημένες και γνωστές μελωδίες ενώ η σκηνοθεσία είναι του Richard Eyre.

Να θυμίσουμε ότι ο δήμος Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο Σπύρος Δήμας προσφέρει για μια ακόμη χρονιά τη δυνατότητα στο κοινό της Ηπείρου- και όχι μόνο- να απολαύσει παραστάσεις σε απευθείας σύνδεση με την περίφημη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλο και περισσότεροι θεατές παρακολουθούν τις απευθείας μεταδόσεις και χρόνο με τα χρόνο αυξάνεται το ενδιαφέρον του κόσμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις προηγούμενες δύο απευθείας μεταδόσεις κόπηκαν περίπου 200 εισιτήρια, ενώ τις παρακολούθησαν πάνω από 250 άτομα μετά την συνεργασία που έγινε με τα σχολεία της πόλης.

Αναφορικά με το πρακτικό μέρος της μετάδοσης στην Πρέβεζα, το εισιτήριο έχει διαμορφωθεί στα 8 ευρώ (το παιδικό/ φοιτητικό κοστίζει 4 ευρώ), ενώ έχουν προβλεφθεί και ελληνικοί υπότιτλοι.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου