Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 05, 2014

Για τον Δεκέμβριο μετατέθηκε ο Διαγωνισμός για την Ζεύξη Λευκάδας


Μπορεί ο κατάλογος με τα μεγάλα έργα να αφορά τα μεγάλα έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει όμως και ένας άλλος κατάλογος.


Σίγουρα είναι ο αγαπημένος κατάλογος των πολιτικών μας καθώς παρουσιάζει όλα τα έργα που έχουν εξαγγελθεί αλλά αφορούν "το μέλλον". Κοινώς είναι οι εξαγγελίες που έχουμε ακούσει για έργα που ίσως δεν δούμε ποτέ, ίσως όμως να μας απασχολήσουν πολύ σοβαρά στο μέλλον.

Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε τον δεύτερο κατάλογο, είναι ο 8ος ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑτου ypodomes.com και όπως είπαμε αφορά τα έργα τα οποία πρόκειται να κατασκευαστούν τους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια: σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν έργα τα οποία έχουν εξαγγελθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει, είναι σε διαγωνιστική διαδικασία χωρίς να έχουν ανάδοχο, έργα μελλοντικά. Είναι projects που όλοι έχουμε ακούσει αλλά ακόμα δεν έχουν δρομολογηθεί οι τελικές εξελίξεις για να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Μία σημαντική κατηγορία έργων στον παρόντα κατάλογο είναι τα έργα ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ καθώς μιλάμε για έργα που όχι μόνο είναι ώριμα μελετητικά αλλά βρίσκονται στην κυριολεξία, ένα βήμα πριν την έναρξη της κατασκευαστικής τους περιόδου. Όταν ένα έργο από αυτόν τον κατάλογο αρχίσει να κατασκευάζεται (δηλαδή έχει υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής)  τότε περνά στον επίσημο ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ (π.χ τα σιδηροδρομικά έργα στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη που μεταφέρθηκαν στον μεγάλο κατάλογο της νέας έκδοσης).

Σε πολλά έργα μιλάμε υποθετικά καθώς σε πολλά από αυτά έγιναν εξαγγελίες και από τότε τα ψάχνουμε (π.χ οι εξαγγελίες για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού).

Άλλη μία κατηγορία έργων που βλέπουμε στον κατάλογο αυτό είναι τα έργα που έχουν εξαγγελθεί και είναι υπό μελέτη περιμένοντας την σειρά τους για δημοπράτηση όπως π.χ η θαλάσσια αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη ή η υποθαλάσσια αρτηρία της Λευκάδας που πρόκειται να δημοπρατηθεί μελλοντικά.

ΕΡΓΑ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Εδώ βρίσκουμε όλα τα έργα που δυνητικά κάποια στιγμή μεταπηδούν στον μεγάλο ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ του Ypodomes.com. Κάποια από τα έργα του καταλόγου είναι σε διαγωνιστική διαδικασία και ακόμα δεν έχουν αποκτήσει προσωρινό ανάδοχο όπως  τα έργα επέκτασης του προβλήτα 6 στη Θεσσαλονίκη που είναι σε δημοπράτηση αλλά εδώ και 3 χρόνια έχει κολλήσει.

Κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) 2ης Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας (20εκ.ευρώ, 1.7.2014, 18 μήνες)
Νέο Αεροδρόμιο Καστέλι Ηρακλείου (Ηράκλειο)
ΒΟΑΚ- Ολοκλήρωση Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά (Ηράκλειο, 47εκ.ευρώ,)
ΒΟΑΚ- Τμήμα Πάνορμος-Εξάντης (Ρέθυμνο, 52,03εκ.ευρώ, ΚΞ Πετρής-Αθωνική, 48 μήνες)
Αγωγός ΤΑΡ (Socar, έργο εκτελούμενο από την Κοινοπραξία Shah Deniz II, προθεσμία -2020)
Εργοστάσια Απορριμμάτων Αττική, Ήπειρος, Πελοπόννησος, Δυτική Μακεδονία (διαγωνισμοί σε εξέλιξη)
Μαρίνα Θεσσαλονίκης (επαναδημοπράτηση, έργο με παραχώρηση, ΟΛΘ)
Ζεύξη Σαλαμίνας (παραχώρηση) (μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο ο διαγωνισμός)
Ζεύξη Λευκάδας (παραχώρηση) (μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο ο διαγωνισμός)
Οδικός Άξονας Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη (παραχώρηση) (μετατέθηκε για τον Γενάρη του 2015 ο διαγωνισμός)
ΕΡΓΟΣΕ- έργο αναβάθμισης τμήματος Ψαθόπυργος-Πάτρα (Μποζαϊτικα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου