Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 05, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους !!!


Δελτίο τύπου έστειλε ο δήμος της Πρέβεζας πριν δύο μέρες την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, με το οποίο πληροφορούσε για την σύσκεψη προετοιμασίας για το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Βέβαια οι συντάκτες του PrevezaBest, δεν ανήρτησαν το σχετικό δελτίο τύπου και αυτό διότι για άλλη μια φορά το PrevezaBest, πρώτο πληροφόρησε τους αναγνώστες του σχετικά με τις προετοιμασίες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Όμως, τόσο στο κείμενο του PrevezaBest, όσο και στο δελτίο τύπου του δήμου, υπάρχει μια σοβαρή παράλειψη σχετικά με την πρωτοβουλία που έγινε η σύσκεψη. 

Έτσι, πληροφορηθήκαμε, πως όλο αυτό, έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Πρέβεζας, Δημήτρη Νικολού. Έτσι οφείλουμε, να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και όχι μόνο να το καταθέσουμε, αλλά έχουμε και το θάρρος να ζητήσουμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας που δεν αναφέραμε, αυτήν την τόση σημαντική λεπτομέρεια. 

Τώρα όσον αφορά το δελτίο τύπου του δήμου, το οποίο αρκείται να αναφέρει μεταξύ άλλων πως "H  έγκαιρη προετοιμασία  και ο συντονισμός   των  εμπλεκομένων"  , μόνο που πουθενά δεν αναφέρεται ο τίτλος του προέδρου της τοπικής κοινότητας.

Αρκείται στη λέξη εμπλεκομένων…Να θυμίσουμε πως σε ανάλογα δελτία του δήμου Πρέβεζας, γίνεται ξεκάθαρο σχετικά με μια δράση ποιος είχε την πρωτοβουλία. 

Δεν θέλουμε να θεωρήσουμε πως έγινε εσκεμμένα η παράλειψη, όμως το             PrevezaBest, το πληροφορήθηκε και οφείλουμε να το καταθέσουμε…

Δεν μας ενδιαφέρουν τα φυσικά πρόσωπα πχ. Δημήτρης Νικολός, όμως μας ενδιαφέρουν οι θεσμοί τους οποίους εκπροσωπούν...

Το δελτίο τύπου του δήμου :  

Σύσκεψη  προετοιμασίας για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

H  έγκαιρη προετοιμασία  και ο συντονισμός   των  εμπλεκομένων   με το Χριστουγεννιάτικο  Χωριό  φορέων και εθελοντών ήταν το θέμα   σύσκεψης  που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας   με την  συμμετοχή  των  Εντεταλμένων Συμβούλων   Κοσμά Κορωναίου, Ευάγγελου Συγκούνα και Ελευθερίας Αγγέλη.

Στην σύσκεψη είχαν κληθεί  να συμμετάσχουν   ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών  του Ιστορικού Κέντρου  η Ενωση Ξενοδόχων Πρέβεζας , το Επιμελητήριο , ο Σύλλογος  Εστιατόρων  και Συναφών Επαγγελμάτων και άλλοι καταστηματάρχες  ενώ τελικά  ανταποκρίθηκαν μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος του Ιστορικού Κέντρου   η Ενωση Ξενοδόχων, επαγγελματίες και εθελοντές.

Οπως τονίστηκε , το Χριστουγεννιάτικο Χωριό το οποίο  φέτος θα ανοίξει τις πύλες του για τρίτη χρονιά, αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους   δίνοντάς τους την δυνατότητα  σε περίοδο κρίσης  να  διασκεδάσουν  και να χαρούν τις γιορτές χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η απήχηση που είχε το  Χριστουγεννιάτικο Χωριό   όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή   ήταν μεγάλη και  στόχος των διοργανωτών είναι φέτος να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητες .

Βόλτες με το γιορτινό  τρενάκι,   χριστουγεννιάτικες κατασκευές,  συνάντηση με τον Αγιο Βασίλη, παραμύθια είναι μερικά  μόνο από τα δρώμενα  που θα    έχουν την δυνατότητα να χαρούν οι επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού  ενώ θα μπορούν να δοκιμάσουν αλλά και να παρασκευάσουν γλυκίσματα  αλλά και παραδοσιακότερες  γεύσεις (όπως οι δίπλες και οι τηγανίτες).

Από πλευράς των εκπροσώπων του Δήμου ζητήθηκε η ενεργός συμμετοχή των επαγγελματιών  με χριστουγεννιάτικες προτάσεις στον χώρο του Χωριού  έτσι ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα.

Κινητήριος δύναμη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα αποτελέσουν και φέτος  οι εθελοντές  οι οποίοι   από  την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια    αναδεικνύοντας την δύναμη της προσφοράς σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Από τους συμμετέχοντες διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν   κι  άλλες  διευρυμένες συσκέψεις προετοιμασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου