Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Νοεμβρίου 05, 2014

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου


Να ανακληθούν άμεσα οι 5 παράνομες απολύσεις των τεχνικών  και να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.


Οι εργαζόμενοι στους  ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου-Πρέβεζας. Εκφράζουμε ολόψυχα την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.

Καταγγέλλουμε την εταιρεία «QYEEFREE» που έχει αναλάβει τη συντήρηση της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου-Πρέβεζας, καθώς την Παρασκευή 31 Οκτώβρη, με τη λήξη των μηνιαίων συμβάσεων 5 τεχνικών, τους ανακοίνωσε να μην αναλάβουν εργασία και ότι δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν. Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε προκλητικά ότι οι τεχνικές υπηρεσίες θα παρέχονται από το… τηλέφωνο ή από εξωτερικούς συνεργάτες. Αυτή η πέρα για πέρα αντεργατική ενέργεια οδηγεί 5 οικογένειες στην ανεργία.

Απαιτούμε την ανάκληση των 5 παράνομων απολύσεων των τεχνικών, την ανανέωση των συμβάσεών τους και να πληρωθούν άμεσα τα αναδρομικά επιδόματα που χρωστά η εργοδότρια εταιρεία σε όλους των εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση που, υλοποιώντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρχεται σήμερα και δυσκολεύει τις διελεύσεις, συνεχίζοντας όμως να εισπράττει τα υπέρογκα διόδια που έχει επιβάλλει σ’ ένα 100% δημόσιο έργο, διόδια που σήμερα εισπράττει και καρπώνεται η "ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ", με κύριο επιχείρημα το κόστος λειτουργίας και συντήρησης και μάλιστα σε μια στιγμή που η λαϊκή οικογένεια δέχεται ολομέτωπη επίθεση (ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων, φοροχαράτσια, ακρίβεια, αντιασφαλιστική επιδρομή κ.ά.)

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, που στοίχισε περίπου 59 εκατομμύρια ευρώ, πληρώθηκε αποκλειστικά από τον ελληνικό λαό αλλά και από χρήματα που προέκυψαν από τη φορολόγηση και το χαράτσωμα των υπολοίπων λαών της Ευρώπης. Ένα έργο αναγκαίο που θα έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού, εντασσόμενο σε μια άλλη πολιτική φιλολαϊκής ανάπτυξης, το  χρυσοπληρώνει πλέον διπλά ο ελληνικός λαός.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φορείς της περιοχής να αποτρέψουν αυτές τις μεθοδεύσεις της εταιρείας, που στο βωμό των κερδών δεν διστάζουν να κόψουν τόσο το μεροκάματο 5 τεχνικών αλλά και τη γρήγορη και ασφαλή διέλευση των διερχομένων.

    

     Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος                                                            Ζουρουφίδου Μαρία


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου και χαιρετίζει την 24ωρη απεργία τους τη Πέμπτη 6 Νοέμβρη που πραγματοποιείται για την ανάκληση  απολύσεων και  για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η αποφασιστικότητα και η ενότητα των εργαζομένων στα διόδια στέλνει μήνυμα οργάνωσης και ξεσηκωμού σε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας-Ε.Ε –ΔΝΤ.
Εργαζόμενες/οι
Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας ενάντια στη πολιτική που μας κλέβει τη ζωή. Καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στα διόδια.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου