Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014

"Σεβαστό το εκλογικό αποτέλεσμα, όμως η Πρέβεζα, δε νίκησε ακόμα!"


Με αυτές τις γραμμές, μεταξύ άλλων, είχα αναφέρει στο δελτίο τύπου αναφορικά με  το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου 2014.


Είχε προηγηθεί ένας σοβαρός σκεπτικισμός, εν σχέσει προς τις μεθόδους, οι οποίες ακολουθήθηκαν, ώστε να επιτευχθεί αυτή η τελική επικράτηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Γεγονός είναι ότι τα έτη προ των τελευταίων εκλογών ήσαν κατ’ αρχήν ενδεικτικά του δυσοίωνου παρόντος, άσχετο αν εμφανίστηκαν οι γνωστοί εκπρόσωποι των δικών τους συμφερόντων, οι οποίοι διαλαλούσαν την καθαρή και αμόλυντη πραμάτεια τους. Εκείνοι είχαν το σκοπό τους.

Οι παραστάσεις μου και στο προηγούμενο και στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο σκοπό είχαν να καταδείξουν και να στηλιτεύσουν αυτά που γίνονταν κι όλος ο κόσμος ήξερε, αλλά σιωπούσε.

Μετά τις όλως πρόσφατες και στοιχειοθετημένες αναφορές και ετέρου Δημοτικού Συμβούλου, αποφάσισα  ότι είναι απολύτως αναγκαίο να υποβάλω αναφορά στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Πρέβεζας για το ήδη γνωστό και στα τοπικά ΜΜΕ θέμα της χρήσης μηχανημάτων και το αντίστοιχο κοστολόγιο σε καύσιμα.

Την ίδια αναφορά θα υποβάλω και στο Σώμα Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης, μαζί με τα τηρηθέντα Πρακτικά των σχετικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με τα δημοσιεύματα, στα οποία γίνονται αναφορές στο εν λόγω ζήτημα.

Τελείως επιγραμματικά, θεωρώ ότι ο λαός της Πρέβεζας πρέπει να γνωρίζει εάν είναι αληθές ότι αιρετοί έκαναν χρήση υπηρεσιακών οχημάτων για προσωπικές τους εργασίες και ποιος πλήρωσε για τη χρήση αυτή, εάν ο κύριος Δήμαρχος ήταν ενήμερος, εάν ανέχθηκε ή υπαγόρευσε τις ενέργειες αυτές.

Προβληματίζομαι πολύ από τη στάση του κυρίου Δημάρχου να απέχει, έως και σήμερα, από τη διενέργεια Ενόρκου Διοικητικής Εξέτασης.

Θεωρώ ότι, εάν υπάρχουν ευθύνες, αυτές μετά βεβαιότητος και πίστης στην Ελληνική Δικαιοσύνη και το Δημόσιο Ελεγκτικό, θα καταλογισθούν.

Είναι καιρός να αντιληφθεί καθένας από εμάς ότι δεν αρκεί να τα λέμε μεταξύ μας, είναι καιρός να  αλλάξουν πρακτικές και στάσεις απέναντι στους υπόλογους.

ΠΡΕΒΕΖΑ 22-12 – 2014


                                                                    Ο Αντιπρόεδρος του
                                                         Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας
                                                                                &
                                                                  Δημοτικός Σύμβουλος  
                                                                   ΝΙΤΣΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                                    
                                                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου