Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2015

ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τα χτεσινά γεγονότα στα διόδια Ακτίου


Καταγγελία Γραμματεία Πρέβεζας ΠΑΜΕ για Διόδια Ακτίου


Η Γραμματεία Πρέβεζας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει στην εργατική τάξη και το λαό τη βίαιη επίθεση που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι του σταθμού διοδίων της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Επίθεση δέχτηκαν επίσης εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τα ταξικά σωματεία της Πρέβεζας και Λευκάδας, όπως και του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας που ήταν στο πλευρό τους. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Πρέβεζας Γιώργος Μισηρλής.

Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά από μήνυση εις βάρος των απεργών για παρακώλυση συγκοινωνιών από την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», που έχει αναλάβει από το νέο χρόνο την εκμετάλλευση των διοδίων.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού, βρίσκονται για 8η ημέρα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις  προκειμένου να ματαιώσουν τα σχέδια της εργοδοσίας να προχωρήσει στην υλοποίηση των απολύσεών τους  και στη θέση τους να προσλάβει άλλους φθηνότερους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών που οι συμβάσεις τους προβλέπουν μειωμένους μισθούς και ψαλιδισμένα δικαιώματα.

Χαιρετίζουμε την αντοχή και την αποφασιστικότητα που δείχνουν οι εργαζόμενοι των διοδίων και τους εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με όλες τις μορφές. Παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για το ποιος είναι δίπλα τους στους καθημερινούς αγώνες και να απομονώσουν την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας που ήταν άφαντη όλο αυτό το διάστημα.


Γραμματεία Πρέβεζας του Π.Α.ΜΕ.,

5/1/2015


Οι νόμοι συμπληρώνονται με τρομοκρατία και καταστολή για να επιβληθούν
 μισθοί πείνας με συμβάσεις γαλέρας

5 Γενάρη 2015
Το αστικό κράτος και η εργοδοσία χρησιμοποιώντας τον αστυνομικό τους μηχανισμό  απομάκρυναν με τη βία τους εργαζόμενους των διοδίων από το χώρο δουλειάς τους, χτυπώντας τους αλληλέγγυους εργαζόμενους και συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο πλευρό τους.
Απέναντι στη βρωμιά και τη δυσοσμία της εργοδοσίας και όλων των μηχανισμών της, οι εργαζόμενοι των διοδίων δίδαξαν ήθος αξιοπρέπεια και παλληκαριά. Έδειξαν το δρόμο σε όλη την εργατική τάξη της περιοχής.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους των διοδίων και καταγγέλλει την επέμβαση της αστυνομίας στο χώρο δουλειάς τους. Μιας αστυνομίας που έδειξε ποιος είναι το πραγματικό της αφεντικό. Η αστυνομία είναι κομμάτι της υπηρεσίας εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισαν όλα αυτά τα χρόνια.
Οι εργαζόμενοι των διοδίων με την κινητοποίηση τους έδειξαν το δρόμο της χειραφέτησης κόντρα στο δρόμο της υποταγής. «Χθες» ήταν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα κλωστήρια, στο νοσοκομείο, στο Δήμο, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, στα σούπερ μάρκετ, των δημοσίων υπαλλήλων, των εκπαιδευτικών … «σήμερα» είναι οι εργαζόμενοι στα διόδια του Ακτίου… «Αύριο» μπορεί να είναι ο καθένας μας. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση όλων για να σταματήσουμε να πηγαίνουμε ο καθένας μόνος του. Να γίνουμε μια γροθιά, γιατί η ταξική ενότητα είναι η δύναμη των εργαζομένων, γιατί μόνο η μαζική ταξική αλληλεγγύη θα μπορούσε να αποτρέψει την επέμβαση της αστυνομίας και να επιβάλλει το δίκιο των εργαζομένων.
Η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ο οργανωμένος παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να επιβάλει λύσεις υπέρ του λαού να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα δώσει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α όλες τις δυνάμεις της σε όλους τους χώρους δουλειάς και σε όλη τη χώρα.
Καλούμε τους εργαζόμενους των διοδίων να παραμείνουν συσπειρωμένοι στο σωματείο τους διεκδικώντας όσα τους έκλεψαν αλλά και την επαναπρόσληψή τους στη δουλειά. Καλούμε σε μαζική στήριξη των κινητοποιήσεων που θα αποφασίσει το σωματείο από εδώ και πέρα με αρχή το συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/1 στις 2 μ.μ. στο χώρο των διοδίων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
τοπική επιτροπή Πρέβεζας


Αλληλεγγύη στους απολυμένους εργαζόμενους του Ακτίου.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων, ζούμε τη συνεχή υποβάθμιση της εργασίας στη χώρα μας. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ακολουθώντας πιστά το δόγμα της νεοφιλελεύθερης λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης, με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, έχει ολοκληρώσει το έργο της καταστροφής στις εργασιακές σχέσεις. Έχει καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έχει καταργήσει τη μετενέργεια, έχει ισοπεδώσει τους μισθούς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές λοιπόν, η συγκυβέρνηση  Σαμαρά-Βενιζέλου έδειξε για άλλη μια φορά την πραγματική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει και στο μέλλον, αν της το επιτρέψει ο ελληνικός λαός. Οι εργαζόμενοι στα διόδια του Ακτίου, γνώρισαν στο πετσί τους τα αποτελέσματα αυτής της μνημονιακής πολιτικής, καθώς απολύθηκαν από τη νέα εταιρεία που ανέλαβε τη διαχείριση των διοδίων παραμονές πρωτοχρονιάς. Έτσι, 23 οικογένειες πετάχτηκαν στο δρόμο, βιώνοντας την καταστολή την οποία ο κ. Σαμαράς με περισσή πυγμή ασκεί σε βάρος των εργαζομένων. Πυγμή που δεν έδειξε απέναντι στους δανειστές της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας συμπαρίσταται και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων που έρχονται να προστεθούν στη στρατιά των ανέργων που έχει δημιουργήσει η εφαρμοζόμενη, ανάλγητη μνημονιακή πολιτική.
Απέναντι στο φόβο που καλλιεργείται συστηματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει την ελπίδα ότι όλοι μαζί μπορούμε να αναστρέψουμε αυτή την πορεία της χώρας μας.

 Πρέβεζα 5/1/2015
 Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας


Η Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας-Λευκάδας του ΚΚΕ καταγγέλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επέμβαση της Αστυνομίας ενάντια στους εργαζόμενους του σταθμού διοδίων του Ακτίου. Επίθεση δέχτηκαν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, εκπρόσωποι ταξικών σωματείων καθώς και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
Οι εργαζόμενοι στη "Ζεύξη" του Ακτίου προσπαθούν με τον αγώνα τους να αποτρέψουν τις επερχόμενες απολύσεις τους. Ένας αγώνας καθόλα δίκαιος, που εντάσσεται στη συνολική πάλη των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ που εφαρμόζονται. Πάλη για ανάσχεση αυτής της πολιτικής που κατεδαφίζει κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης.
Η καταστολή ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής που πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους του σταθμού, χρωστώντας τους μάλιστα ακόμα κάποιους μισθούς και τα επιδόματα από το 2014.
Οι εργαζόμενοι έδωσαν επί 8 και πλεόν ημέρες τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι και με αντοχή, κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Σε αυτόν τον αγώνα από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αλληλέγγυοι, το ΠΑΜΕ με τα σωματεία που πρόσκεινται σε αυτό από Πρέβεζα και Λευκάδα, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας καθώς και μέλη και στελέχη του ΚΚΕ. Αλληλεγγύη έμπρακτη στο χώρο δουλειάς, στις απεργίες, στις περιφρουρήσεις από τις 6 τα χαράματα, στις παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Οι απολύσεις, η ανεργία, η απλήρωτη εργασία είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και που ζουν όλοι οι εργαζόμενοι. Την ίδια στόχευση, με διαφορετική συνταγή, έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπώντας πως το κεφάλαιο και η ΕΕ προωθούν αυτά τα μέτρα για την παραπέρα ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Σήμερα οι εργαζόμενοι στη "Ζεύξη" αλλά και συνολικά πρέπει να έχουν ξεκάθαρο ότι τίποτα δεν πρέπει να περιμένουν από τους διάφορους σωτήρες, αλλά οι ίδιοι να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή του συστήματος που εξαθλιώνει αυτούς και τις οικογένειές τους.
Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για την ανατροπή, για να αναδειχθεί ο λαός ισχυρή αντιπολίτευση. Δεν έχουμε ανάγκη από άλλη μία εναλλαγή στην κυβέρνηση. Έχει ανάγκη να βαδίσει στο δικό του δρόμο, για τη δική του εξουσία. Κι αυτόν το δρόμο πρέπει να τον σηματοδοτήσει και μέσα από τις εκλογές, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη – και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!

PREVEZABEST:Οι ανακοινώσεις τοποθετούνται με σειρά προτεραιότητας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου