Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιανουαρίου 08, 2015

"Αν είχαμε εργαστεί μεθοδικά στην Πρέβεζα τα προηγούμενα χρόνια..."


Ευχετήριο μήνυμα 2015 της  Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας


Η χρονιά που μας πέρασε, υπήρξε μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Μία χρονιά κατά την οποία, ενώ η χώρα μας ύστερα από πέντε χρόνια βαθιάς ύφεσης, με συρρικνωμένη την οικονομία της κατά 25%, την ίδια χρονιά, η ίδια χώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, εισήλθε στην παγκόσμια τουριστική δεκαπεντάδα. Για πρώτη φορά πανελλαδικά ξεπεράσαμε το όριο των 20 εκατομμυρίων αφίξεων (για την ακρίβεια 21,5 εκατ. χωρίς να προσμετρούνται οι αφίξεις κρουαζιέρας – επιπλέον 2,5 εκατ.) και  να δημιουργηθούν περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην παράλληλη μείωση της ανεργίας καινα επανέλθει το ΑΕΠ της χώρας σε θετικό πρόσημο.

Αν είχαμε εργαστεί μεθοδικά στην Πρέβεζα τα προηγούμενα χρόνια, ίσως να απολαμβάναμε κι εμείς αυτές τις επιδόσεις στον κλάδο στην περιοχή μας. Όλοι μαζί, επαγγελματικοί φορείς του τουρισμού, τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, εργαστήκαμε δυστυχώς με ερασιτεχνικό τρόπο, δεν ακολουθήσαμε τον στρατηγικό σχέδιο του Οδικού χάρτη 2021 για τον τουρισμό που εκπόνησε ο ΣΕΤΕ, και είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να αλλάξουμε περπατησιά και ρυθμούς εργασίας, ώστε να μην χάσει για άλλη μια φορά η Πρέβεζα το τρένο της ανάπτυξης. Κάποιοι γραφικοί και ανίδεοι από τον τουρισμό, ήθελαν να χρησιμοποιήσουν και χρησιμοποίησαν την Ένωση για προσωπικό τους όφελος.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας από τα τέλη του 2014, έχει αλλάξει σελίδα. Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης θα προσπαθήσει με τη συμβολή όλου του τουριστικού κόσμου, εργαζομένων και επιχειρηματιών, Ξενοδόχων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, με την βοήθεια της Περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης ενωμένων με κοινό όραμα, συγκεκριμένο πρόγραμμα και σκληρή δουλειά, να δημιουργήσουμε μαζί, στο καλύτερο οικόπεδο της Ελλάδας, έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς.

Ήδη η συμμετοχή μας στο επιχειρηματικό φόρουμ της Κωνσταντινούπολης, ο προγραμματισμός των επισκέψεων με συγκεκριμένες επιχειρηματικές συναντήσεις τους επόμενους μήνες στη Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σκανδιναβία, FYROM, Αλβανία, Ιταλία, Γερμανία, Ισραήλ, Τσεχία και όπου αλλού χρειαστεί,  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και η αλλαγή του τόπου προβολής της περιοχής προκειμένου να αυξηθεί το τουριστικό προϊόν της από τις 40 μέρες στις 120 και γιατί όχι στις 180, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Έστω και καθυστερημένα θα βαδίσουμε με προσήλωση στο στρατηγικό σχέδιο του Οδικού Χάρτη 2021. Θα χρειαστούμε δίπλα μας  τους επιχειρηματίες των εστιατορίων και των μπαρ, τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, τον σύλλογο Ξενοδόχων Πάργας, αλλά και όλους τους αιρετούς της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα αντί να εργαζόμαστε αγωνιούμε.  Μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται για το 2015. Η αιτία μία: Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές και το μόνο που ακούμε είναι κραυγές αγωνίας, φόβου και θυμού. Αναμένουμε να ακούσουμε ένα συγκεκριμένο, πειστικό, πρακτικά εφαρμόσιμο πρόγραμμα τετραετίας για ανάπτυξη, καλύτερη δημόσια διοίκηση, υγεία, παιδεία. Ένα πρόγραμμα που θα θωρακίζει τον ελληνικό τουρισμό και το θαύμα που έχει μέχρι σήμερα επιτελέσει.

Από την πλευρά μας δεν χάνουμε την αισιοδοξία και το όραμά μας. Με την Ένωση Ξενοδόχωνως σύγχρονο κοινωνικό εταίρο,μαζί με όλους τους τουριστικούς φορείς του τόπου, να εκφράζει την εξαιρετική δυναμική, ομαδικότητα και αλληλοϋποστήριξη του τομέα, ενωμένοι σηκώνουμε τα μανίκια και κοιτάμε μπροστά. Θα ενεργοποιήσουμε  πλήρως τα δύο βασικά εργαλεία του ΣΕΤΕ, που αποδεικνύονται περισσότερο πολύτιμα από ποτέ, την MarketingGreece για την προώθηση των μικρών επιχειρήσεων και του συνόλου των εποχών και των προορισμών, ιδιαίτερα της άγνωστης Ελλάδας, και το ΙΝΣΕΤΕ για την παραγωγή και ανάλυση στοιχείων (SETE Intelligence), καθώς και τη δημιουργία προτύπων ποιότητας και μεγάλης κλίμακας εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο πανελλαδικά αλλά όσο και τοπικά στην Πρέβεζα στα μέλη μας.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, είμαστε έτοιμοι να ριχτούμε στη μάχη, ώστε να διαφυλάξουμε τις επιτυχίες του τουρισμού της Πρέβεζας και να δουλέψουμε απρόσκοπτα για την επίτευξη των επόμενων στόχων μας. Αρωγοί μας στην προσπάθεια θα είναι οΠεριφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Στράτος Ιωάννου και όλοι οι δήμαρχοι του Νομού.

Καλή Χρονιά,

ΤΟ  Δ.Σ
                      ΕΝΩΣΗ  ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ  ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου