Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επαγγελματική, υποδειγματική και πετυχημένη η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας


…Υπό την επίβλεψη του έμπειρου Διοικητού κ.Βαρδή


Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας,σήμερα Πέμπτη 19/3 στις 10:30 πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» στο χώρο των εγκαταστάσεων του τοπικού πρακτορείου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Πρέβεζας, που βρίσκεται επί της Λ. Ιωαννίνων 299, με τη συμμετοχή της ΛΕΚ Ν.Πρέβεζας και του ΕΚΑΒ.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση ισχυρού σεισμού με συνέπεια την εκτεταμένη κατάρρευση των εγκαταστάσεων του κτιρίου καθώς και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον υπόγειο χώρο του πρακτορείου, ενώ υπήρχαν και εγκλωβισμένα άτομα.

Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης ήταν η δοκιμασία του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, η πραγματοποίηση της οποίας συνέβαλε στην αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων και διευκόλυνε την συνεργασία των Υπηρεσιών σε πιθανό πραγματικό συμβάν.Ενώ άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, είχαν φροντίσει για την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. 


Έπειτα το τέλος της άσκησης, ο Διοικητής της Π.Υ. κ.Βαρδής, ευχαρίστησε τους άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την ΛΕΚ Ν.Πρέβεζας καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΚΑΒ, ΔΕΔΔΗΕ, Αστυνομία) για την πραγματοποίηση της επιτυχημένης άσκησης.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου