Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας-Ακτίου


Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί « ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ» με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών, στις 22-4-2015 ημέρα Τετάρτη και περί Ω/23:30΄ στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας-Ακτίου.


Το σενάριο της άσκησης προβλέπει τη σύγκρουση δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στο ένα εκ των οποίων εκδηλώνεται πυρκαγιά και εντός αυτού υπάρχει ένα εγκλωβισμένο άτομο.

Η Υπηρεσία μας κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σημαίνει συναγερμό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας, το Ε.Κ.Α.Β. και την ΕΛ.ΑΣ.

Η πυροσβεστική έξοδος που αναχωρεί για τον τόπο του συμβάντος αποτελείται από δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα και έξι (6) άτομα.

Η πυροσβεστική έξοδος μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής, και με τη χρήση των εργαλείων του ειδικού διασωστικού οχήματος απεγκλωβίζει τον τραυματία ενώ ταυτόχρονα προβαίνει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολουθεί απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.

Πρέβεζα 17 Απριλίου 2015
Ο Αν. Διοικητού
Κων/νος Α. Ρίζος
Πυραγός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου