Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Καταπολέμηση της βίας... δείγμα πολιτισμού !!!


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της "Όασης",  η πραγματικά σπουδαία ημερίδα με θέμα την σχολική βία και τον εκφοβισμό.

Δυστυχώς όμως, ο φόβος μας για την μη ανταπόκριση του κόσμου, επιβεβαιώθηκε δυστυχώς για εμάς πανηγυρικά. Αφού το σχετικό θέμα που συζητήθηκε αποτελεί  φλέγον ζήτημα της κοινωνίας μας, οι πολίτες της οποίας, η συντριπτική πλειοψηφία της τουλάχιστον έδειξε να αδιαφορεί ή να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα όσα θεώρησαν ότι θα ειπωθούν στην σημερινή ημερίδα από τους επιστήμονες – ομιλητές και έτσι δεν παρευρέθηκαν . 



Ωστόσο και παρόλα αυτά, οι ομιλητές της σημερινής εκδήλωσης ήταν ο  κ. Γιώργος Νικολάου καθηγητής στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Σχολική βία και σχολικός εκφοβισμός. Ο παράγοντας ετερότητα στην εμφάνιση του φαινομένου», ο κ. Θάνος Θεοδώρου, Επίκουρος Καθηγητής ΠΤΝ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου ανέλυσε «Την σχολική διαμεσολάβηση ως μέθοδος αντιμετώπισης της σχολικής βίας. Παραδείγματα και καλές πρακτικές» και τέλος, μίλησε ο κ. Ευάγγελος Μάστακας, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πρέβεζας όπου με απλό λόγο παρουσίασε την «Νομική Προσέγγιση του φαινόμενου της Ενδοσχολικής Βίας» 


Το PrevezaBest, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, όταν είχαμε ανακοινώσει την πραγματοποίηση της σχετικής ημερίδας, μεταξύ των σχολίων μας, αναφέραμε ότι "για το σχετικό ζήτημα θα μιλήσουν γνώστες του αντικειμένου ενώ το ακροατήριο σίγουρα θα λάβει σπουδαίες γνώσεις", όπως και έγινε… αυτοί οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την σημερινή εκδήλωση, αναμφίβολα, έλαβαν σπουδαίες γνώσεις για την αντιμετώπιση της βίας αλλά τους παρασχέθηκε μια άκρως εμπεριστατωμένη ενημέρωση του φαινομένου. 

Η ημερίδα απευθύνονταν σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ενώ αμέσως μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του κοινού και των ομιλητών. Ενώ, όπως μεταξύ άλλων ανέφερε ο Εισαγγελέας κ.Μάστακας, ο Δήμος, η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και εμείς σαν Εισαγγελία, έχουμε καθαρή τη συνείδηση μας διότι είχαμε και έχουμε όλη τη καλή διάθεση να ενημερώσουμε τον κόσμο… όπως και κάναμε. Οι πολίτες όμως δεν τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. 

Επίσης στην αρχή της ημερίδας σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αναπληρωτής διευθυντής της δευτεροβάθμιας κ.Τριάντος, ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα παιδείας κ.Καραμπίνης και η εκπρόσωπος του δήμου για θέματα παιδείας κ.Αγγέλη. 

Συμπερασματικά να σας αναφέρουμε πράγμα που ειπώθηκε από τον Εισαγγελέα κ.Μάστακα, ότι όλοι μαζί σαν κοινωνία θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τη βία σε όλες τις εκφάνσεις της.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου