Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοινώσεις φορέων και σωματείων για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα


Η Κυβέρνηση στέλνει τα αποθεματικά των ΟΤΑ και των Οργανισμών στη μαύρη τρύπα του χρέους


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε μια ακόμη πράξη του δράματος που λέγεται "παράδοση στους δανειστές": εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία μεταφέρονται υποχρεωτικά όλα τα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών του δημοσίου, Δήμων και Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας, και μάλιστα αναδρομικά, από 17/3/2015! Τα ασφαλιστικά Ταμεία, ούτως ή άλλως, στέλνουν τα αποθεματικά τους στην ΤτΕ με τις αποφάσεις των (διορισμένων από την κυβέρνηση) Διοικητικών Συμβουλίων, όπως ο ΟΑΕΔ που μετέφερε εκεί  χρήματα από το Ταμείο ανεργίας. 

Αυτή τη στιγμή δεσμεύονται όλα τα χρήματα που υπάρχουν, χρήματα του ελληνικού λαού, για να μπορεί η κυβέρνηση να αποπληρώνει τα χρέη στο ΔΝΤ, την ΕΕ και τους διεθνείς τοκογλύφους, με την... ελπίδα ότι παρακάτω θα της δώσουν κάποια δόση οι "εταίροι". Αντί δηλαδή τα χρήματα να δοθούν σε κοινωνικές ανάγκες, θα πάνε σταδιακά στην ΤτΕ να γίνουν ρέπος και να περιμένουν εκεί. Τι να περιμένουν; Μα τον κίνδυνο να δούμε άλλο ένα «κούρεμα» των αποθεματικών, σαν αυτό του PSI το 2012 (άλλωστε και τότε τη Lazard είχαμε για σύμβουλο διαχείρισης δημόσιου χρέους, όπως και τώρα!). Μόνο που αυτή τη φορά, μετά το κούρεμα δεν θα μείνει τίποτα! Γιατί θα εξαφανιστούν όλα τα διαθέσιμα, ακόμη και των ΟΤΑ.

Η ΠΝΠ έχει αναδρομική ισχύ από 17/3. Γιατί ήδη από τότε οι Διοικήσεις Δήμων και οι Περιφερειών που "πρόσκεινται" στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισαν "εθελοντικά" να παραδώσουν τα αποθεματικά τους στην κυβέρνηση! Για να αποφύγουν την ευθύνη που θα έχουν οι Διοικήσεις αυτές όταν τα αποθεματικά θα χαθούν, η κυβέρνηση τους καλύπτει με την "υποχρεωτικότητα" από 17/3. Περιφερειάρχης και δήμαρχοι της περιοχής μας «φωνάζουν» ενώ είναι είναι συνένοχοι γιατί εφάρμοσαν όλες τις μνημονιακές πολιτικές και τις επιταγές της Ε.Ε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Καλούμε έστω και τώρα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια να συνεδριάσουν και να αρνηθούν να υπακούσουν στην ΠΝΠ δεσμεύοντας χρήματα των εργαζόμενων για να πληρωθεί το χρέος. 
Είναι σαφές ότι το τετράμηνο που δήθεν "κερδίσαμε" με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου είναι ένα τετράμηνο υπέρ των δανειστών και των τοκογλύφων. Είναι ένα τετράμηνο στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απλώς θα προετοιμάσει τον κόσμο στον οποίο πούλησε "ελπίδα" για την υπογραφή νέου Μνημονίου -και τα υπόλοιπα περί "διαπραγμάτευσης" είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Άλλωστε, η χρηματοδότηση με ρέπος από τα διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου, ήταν μέρος της "προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης" που επεδίωκε η να "πετύχει" η κυβέρνηση Σαμαρά.

Είναι σαφές ότι η μόνη λύση είναι πάλη εδώ και τώρα για έξοδο από ευρώ-ΕΕ, στάση πληρωμών στους τκογλύφους και διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, για να βρουν δουλειά οι άνεργοι, για να ξανανοίξουν τα νοσοκομεία, για να μπει μπροστά η οικοδόμηση μιας άλλης οικονομίας και κοινωνίας, βασισμένης στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για αυτά πρέπει να παλέψουμε: είναι πια ζήτημα ζωής!

Η δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας
Η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ
(επιτροπή Πρέβεζας)


Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων φορέων.

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πηγαίνοντας πίσω ακόμα και από τις θολές προεκλογικές της δεσμεύσεις, όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, αλλά, ακολουθώντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε νέα αντιλαϊκή συμφωνία επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό.  

Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε, «προτείνει» στα ασφαλιστικά ταμεία – μεταξύ άλλων ΝΠΔΔ – να θέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στη διαχείριση του κράτους, έτσι ώστε να φανεί «συνεπής η χώρα» στις δεσμεύσεις, να αποπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της και να ισχυροποιηθεί η θέση της κυβέρνησης μπροστά στην «υπερήφανη εθνική διαπραγμάτευση».  

Πρώτη η Περιφέρεια Αττικής μετέφερε τα αποθεματικά της στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως αντίστοιχα έπραξε και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της συγκυβέρνησης, χρήματα δηλαδή που θα έπρεπε να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. 

Ακολούθως, στις 20 Απρίλη η συγκυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3 στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δανειστών. Οι παραπάνω υποχρεώνονται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ από τη δέσμευση αυτή εξαιρούνται τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους υποχρεώσεων μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο.  

Μετά το δεκαπενθήμερο άραγε τι ακολουθεί; Μήπως η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ) και η ανταποδοτικότητα των λειτουργιών των δήμων; Μήπως η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δομών και υπηρεσιών; 

Τη στιγμή που στους Δήμους της περιοχής μας υπάρχουν ήδη αυτή τη στιγμή απλήρωτοι, για πολλούς μήνες, εργαζόμενοι (στις προνοιακές δομές των κοινωφελών επιχειρήσεων Πρέβεζας και Ζηρού), που δεν υπάρχει βενζίνη για να κινηθούν τα αυτοκίνητα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Πρέβεζα, ούτε τρόφιμα για τους παιδικούς σταθμούς, που οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών σε απολυμένους εργαζόμενους του Δήμου Ζηρού, που σχολεία και παιδικοί σταθμοί λειτουργούν σε άθλιες και πολλές φορές επικίνδυνες συνθήκες, που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και σε προσωπικό σε όλους τους Δήμους του Νομού μας και η εντατικοποίηση της δουλειάς γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερη, ανατρέπεται με τη συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο όποιος προγραμματισμός των Δήμων, ενώ υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος και για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στους Δήμους. Αυτές οι ενέργειες έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. 

Με την Π.Ν.Π. αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η διαπραγμάτευση που συντελείται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων είναι μακριά και καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, συνολικά του ελληνικού λαού. 

Καταγγέλλουμε κατά πλειοψηφία αυτή την ενέργεια της συγκυβέρνησης, να πάρει τα λεφτά των εργαζομένων για να αποπληρώσει ένα χρέος που ο λαός δεν το έχει δημιουργήσει και καλούμε τα δημοτικά συμβούλια και των τριών Δήμων του Νομού μας να πάρουν αποφάσεις ότι δε θα εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δε θα καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI. Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απειθαρχήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. 
      Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας 
     Μισηρλής Γεώργιος                                                                           Κατσάβαρου Ευαγγελία



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Η ΠΝΠ είναι μια απαράδεκτη - προκλητική απόφαση η οποία έχει τραγικές συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια και την καθημερινότητά της. Αφορά βεβαίως όλους τους φορείς, αφορά και με προβλήματα που προκύπτουν και με την τυπική στάση πληρωμών στα νοσοκομεία, στα σχολεία και βέβαια στους δήμους. Όμως είναι αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη και δεν ξέρω γιατί υπήρξε τόσος μεγάλος αιφνιδιασμός. Αναμενόμενη και με ποια έννοια, που υπογραμμίζει και τη στρατηγική της ασκούμενης πολιτικής. Δηλαδή συνεχίζει την πρακτική του εσωτερικού δανεισμού. Στραγγαλίζει όλους τους δημόσιους οργανισμούς για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους.

Και επειδή μπήκε ένα ερώτημα: Θα υπάρξει συμφωνία και το θέμα είναι αυτό, το πολιτικό πρόβλημα είναι το κύριο ζήτημα. Αυτό είναι το δάσος και όχι το δέντρο. Επομένως, εδώ πρέπει να βγάλει συμπεράσματα ο κόσμος. Όποια εκδοχή και αν έχει η κατάληξη της συμφωνίας, ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο. Ο λαός θα πληρώσει ένα χρέος, που δεν ευθύνεται ούτε ωφελήθηκε γι’ αυτό. Πρόκειται για μια αδιέξοδη πολιτική για τα λαϊκά στρώματα, που σε κάθε περίπτωση την πληρώνει ο λαός. Αλλά πρόκειται και για βάρβαρη, ταξική πολιτική, που δεν είναι για όλους, επειδή άκουσα εδώ "όλα για την Ελλάδα, όλα για την πατρίδα", δεν είναι για όλους η στάση πληρωμών ή η μετάθεση πληρωμών. Σε απόσταση αναπνοής είναι ο χρόνος εκείνος στον οποίο χάρισε τα πρόστιμα στους μεγάλους επιχειρηματίες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να μπούνε στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Είναι έτσι ή όχι; Σε απόσταση αναπνοής είναι η απόφαση. Είχε τότε χρήματα, δεν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το κράτος όταν έκανε συμφωνία για 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά προγράμματα; Η προκαταβολή που έδωσε είναι από τη στάση πληρωμών που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση και στους δήμους, που δεν είχε δώσει αυτούς τους πόρους.

Όμως τις ευθύνες τις έχει η κυβέρνηση μέχρι τέλους και πρέπει να τις πάρει. Η γνώμη μας είναι μία και μοναδική. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Αυτά τα χρήματα είναι χρήματα που τα έχει πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του μέσω της φοροεπιδρομής και αντί να του αποδοθούν σε υπηρεσίες, αυτή τη στιγμή πηγαίνουν στο χρέος. Υπάρχει πρόβλημα και θα ανακύψει τις επόμενες ημέρες σε καύσιμα και στη σίτιση των βρεφικών παιδικών σταθμών. Δεν μιλώ για τα κολυμβητήρια και τους πολιτιστικούς φορείς. Αυτά θα τα κλείσουν. Δε θα έρχονται οι προμηθευτές, δε θα πληρώνονται και επόμενο είναι ότι θα παγώσουν τα πράγματα. Άρα εδώ είναι στάση ευθύνης.

Έχει και η ΚΕΔΕ ευθύνες. Αυτό που έθεσα προηγουμένως δεν ήταν προσβλητικό, ήταν ουσιαστικό. Ο υπουργός έκανε ένα σεμινάριο το οποίο κάτσαμε και το ακούσαμε. Τι άλλο θέλετε να δείτε εκτός από την ΠΝΠ και ζητάμε προφορικές εξηγήσεις; Νέτα σκέτα είπε ότι αυτά τα χρήματα που σας έκλεβα όλα τα προηγούμενα χρόνια, με νέα γενιά παρακρατηθέντων πόρων, τώρα έρχεται με τον πιο επίσημο τρόπο και σου λέει: «Αυτούς τους διαθέσιμους πόρους που έχεις, που δεν είπε κανείς ότι είναι διαθέσιμοι, ούτε είναι πλασματικοί, είναι χρήματα για τις έκτακτες λειτουργικές ανάγκες των δήμων που δεν φτάνουν». Είναι διαθέσιμα αυτά; Όχι. Αλλά δεν το είπε κανείς αυτό. Άρα με αυτή την έννοια, ποιος έχει το δικαίωμα να τα καταθέσει αυτά τα χρήματα;

Η πρότασή μας είναι να μην εφαρμοστεί αυτή η ΠΝΠ. Ούτε διαφωνούμε σε αυτό που λέτε, η κυβέρνηση να το ακυρώσει, άλλος είπε να το αποσύρει. Μα ο υπουργός είπε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το εξής: είναι υποχρεωτικό να εφαρμοστεί ο νόμος. Άρα πρέπει να απαντήσεις σε αυτό. Το πρόβλημα είναι στην ίδια την πολιτική, επειδή άκουσα ότι καταργείται το αυτοδιοίκητο κτλ. Ποιο αυτοδιοίκητο και ποια οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια έχουν οι δήμοι; Δεν είναι συνυφασμένοι με την οικονομία, με την πολιτική που μέσω του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" δημιουργεί μια φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους και είναι το μακρύ χέρι του κράτους στη λαϊκή οικογένεια; Όταν έκοψε τα προηγούμενα έξι χρόνια πάνω από το 70% των πόρων, τότε δεν καταργούσε την οικονομική αυτοτέλεια; Γιατί δεν βάλατε τέτοιο ζήτημα; Αλλά όμως, δείτε ότι υπάρχει ευθύνη της ΚΕΔΕ και τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι πρέπει να πάρει τις ευθύνες της. Όταν διαφημίζεις ως ΚΕΔΕ ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να συνεισφέρω σε όλη αυτή την αιμορραγία που είχες μέσα στους δήμους και σε όλο αυτό το έλλειμμα που είχαμε στις κοινωνικές παροχές και λες ότι θα κάνω ό,τι μπορώ και στη συνέχεια, επόμενο είναι να έρθει και η χαριστική βολή και σου λέει σου παίρνω και αυτά που έχεις.

Τέλος, επαναλαμβάνω την πρότασή μας. Έκτακτα δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα με πρόταση της ΚΕΔΕ που θα λέει να μην εφαρμοστεί η ΠΝΠ, να μην κατατεθούν τα χρήματα, αλλά ταυτόχρονα να ζητήσει τα χρήματα που έχουν κλαπεί το προηγούμενο διάστημα, εδώ και τώρα να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές, στους βρεφικούς παιδικούς σταθμούς, τώρα. Να βγάλει συμπεράσματα ο λαός μας, να οργανώσει την πάλη του, να διεκδικήσει αυτά που του αξίζει. Να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του. Αν δε λυθεί το πολιτικό πρόβλημα δε θα λυθεί και το πρόβλημα της καθημερινότητας της λαϊκής οικογένειας».

Ελπίδα Παντελάκη
Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και
Εκπρόσωπος της Λαϊκης Συσπείρωσης στην ΚΕΔΕ

                                                                                                                      21/4/2015

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα

Τον προβληματισμό του για τα ζητήματα που θα προκύψουν στην υλοποίηση των έργων και των δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των ταμειακών διαθέσιμων εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ και στη συζήτηση που έγινε με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα.

“Αυτή τη στιγμή -τόνισε- η αυτοδυναμία και η ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης καταργείται. Δεν είμαστε αυτοί που δεν θέλουμε να βοηθήσουμε το κράτος, όταν περνάει μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αλλά θέσαμε το θέμα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός, που μπορεί σε δύσκολες καταστάσεις να βοηθάει την κοινωνία. Εμείς έχουμε αυτά τα λίγα  χρήματα για συντηρήσεις, για το επίδομα νεφροπαθών, για τη μεταφορά μαθητών, για την αποκατάσταση ζημιών, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ για τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες. Ούτε και σε αυτό υπάρχει κάποια μέριμνα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίσαμε πως και στις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και τώρα, στις δυσκολίες ήμασταν παρόντες. Με βάση αυτό έπρεπε να μας αντιμετωπίσουν και όχι να φέρουν μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που είναι αντισυνταγματική. Μπορούσαμε να κληθούμε προτού να υπογραφεί και να πούμε τη γνώμη μας και να βρούμε μια λύση. Ο Υπουργός κ. Μάρδας παραδέχθηκε ότι όλα αυτά έγιναν ερήμην μας και ότι δεν είναι σωστά γενόμενα, αλλά είναι εθνική ανάγκη. Ότι καλό γίνεται αυτή τη στιγμή στην χώρα, το έχουν αναλάβει οι αιρετές Περιφέρειες».

Ειδική αναφορά έκανε και στα έργα του ΕΣΠΑ: « Σκεφτείτε- είπε- ότι είναι η τελευταία χρονιά του ΕΣΠΑ. Αν το ΕΣΠΑ ή τα μεγάλα έργα δεν πάρουν τις χρηματοδοτήσεις που πρέπει για ένα μεγάλο διάστημα, το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που τελειώνει φέτος, βγαίνει εκτός προδιαγραφών. Τότε θα πληρωθούν τρία ΕΣΠΑ από πλευράς της Ελλάδος για να καλυφθούν όσα θα μείνουν στη μέση. Πολλά από αυτά τα έργα θα μεταφερθούν στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Τότε δεν θα μιλάμε καν για πρόγραμμα Επενδύσεων  και πρόγραμμα Υποδομών στο νέο ΕΣΠΑ. Κρέμονται όλα σε μια κλωστή. Θέλει από όλους σύνεση αλλά και συζήτηση».

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης συνεχίζοντας είπε ότι ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και δεύτερον, να διευκρινιστεί αν η ισχύς της απόφασης είναι για ένα δίμηνο. «Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που δεν βοηθάμε το κράτος αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά  μια αντισυνταγματική διάταξη όταν θα καταλύσει κάθε έννοια του αυτοδιοίκητου  θα μας βρει απέναντι".  

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Περιφερειάρχης, τάχθηκε κατά του συμβολικού κλεισίματος των Υπηρεσιών της Περιφέρειας: «Εμείς- είπε- δεν συνηθίζουμε να κάνουμε ακραίες εκδηλώσεις. Και με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση θα πορευτούμε μαζί. Θεωρούμε ότι όλοι που είμαστε στην αυτοδιοίκηση για 5 χρόνια ξέρουμε να στηρίζουμε την πατρίδα. Ξέρουμε μέχρι που θα φτάσουμε και θα είμαστε από κοντά να παρακολουθούμε τα γεγονότα ώστε να μην πει ποτέ κανείς πως ό, τι έπαθε η πατρίδα, το έπαθε από εμάς».

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι  "Εμείς λέμε προς τους έχοντες συνεργασία με την Περιφέρεια, είτε εργολάβους, είτε μισθωτούς, πως θα κοιτάμε στο πλαίσιο της ύπαρξης του ελληνικού κράτος, να είμαστε σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις μας, όπως είμαστε συνέχεια στη λειτουργία της Αιρετής Περιφερειακή Αρχής".

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ ειλικρινή τον Αν. Υπουργό: «Μας έδωσε την εντύπωση ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη,  για αυτό ελήφθη αυτή η απόφαση και ότι είναι εξαιρετικά επείγον αυτά τα χρήματα να υπάρχουν στα ταμεία του κράτους μέχρι το τέλος Απριλίου». 

PREVEZABEST: Οι ανακοινώσεις τοποθετούνται με σειρά προτεραιότητας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου