Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2015

Δυσλειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρεβέζης


Προς
Τον  Υπουργό Υγείας
κ. Παναγιώτη Κουρουπλή
Θέμα: Δυσλειτουργία των Κέντρων Υγείας  του Νομού Πρεβέζης.


Με προηγούμενη ερώτησή μου- συνυπογραφόμενη και από άλλους συναδέλφους – και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 2950/27-5-2015,  σας θέταμε το θέμα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην αποπληρωμή των κανονικών εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ και το ψαλίδισμα των αναλογούντων ποσών, της τάξεως του 10-30%. 

Τα  Κέντρα Υγείας εξακολουθούν να λειτουργούν και να παραμένουν ανοικτά, μόνον από την ευσυνειδησία και το έρμα σοβαρότητας και ευθύνης των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Γι’ αυτό το λόγο, τα τρία Κέντρα Υγείας του Νομού Πρεβέζης παρέμεναν ανοικτά, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, σε συντήρηση, ακόμα και σε βασικά αναλώσιμα.

Τις τελευταίες όμως ημέρες, τα Κέντρα Υγείας Καναλλακίου και Πάργας, με απόφαση της 6ης ΥΠΕ θα εφημερεύουν εναλλάξ (όπως λέμε μονά – ζυγά) και αυτό γίνεται σε πλήρη τουριστική περίοδο.

Με δεδομένο ότι η εν λόγω περιοχή είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, γίνεται σαφές ότι με αυτή την απόφαση της εναλλάξ εφημερίας τίθεται σε κίνδυνο η ζωή, τόσο των δημοτών της περιοχής, όσο και των τουριστών, αφού αυτά τα δύο Κέντρα  Υγείας καλούνται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες να ανταποκριθούν σε πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών.

Κατόπιν τούτων  ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 1. Ποια μέτρα θα πάρει άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρεβέζης;
 2. Πως σκέφτεται να αποτρέψει την εναλλάξ εφημερία των Κέντρων Υγείας και Καναλλακίου;
                                                           Ο ερωτών Βουλευτής

Γιαννάκης Στέργιος Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Πρεβέζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου