Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιτέλους και ο Δήμος Πρέβεζας θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα


Πρώτο το PrevezaBest πριν ένα μήνα περίπου και συγκεκριμένα στις 8 Μαίου, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, είχε αναφερθεί στον δήμο Ρόδου όπου προβλέπονται κυρώσεις σε όσους δεν καθαρίσουν οικόπεδά τους που βρίσκονται εντός οικισμών.


Έτσι, σήμερα και ο δήμος Πρέβεζας ακολουθώντας το νόμο γνωστοποιεί ότι : Σύμφωνα με το άρθρο 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της  οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων έχουν την υποχρέωση καθαρισμού τους.

Παρόμοιες υποχρεώσεις προκύπτουν και από τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου όπου αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών οικοπέδων υποχρεούται να προβαίνουν σε περιοδική καθαριότητα και αποψίλωση των οικοπέδων τους για λόγους ασφάλειας και δημόσιας υγείας.

Ο μη καθαρισμός των χώρων αυτών από τους ιδιοκτήτες οδηγεί στην επιβολή προστίμου 0,50€/τ.μ. , στην βεβαίωση της δαπάνης  καθαρισμού των οικοπέδων αυτών και στην υποβολή μήνυσης  για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού Κώδικα.
Εν όψει της θερινής περιόδου, ο Δήμος Πρέβεζας προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών του για την εφαρμογή των ανωτέρω και  την αποφυγή πιθανών αρνητικών συνεπειών τόσο στο περιβάλλον και στην περιουσία των πολιτών όσο και στην δημόσια υγεία των συμπολιτών μας.
         

         
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



ΧΡΗΣΤΟΣ  ΜΠΑΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου