Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2015

Ανακοίνωση Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πρέβεζας


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,


Μπροστά στην νέα επίθεση στους συνταξιούχους  το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Πρέβεζας μέσα από την σύσκεψη που προηγήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, με την συμμετοχή συναδέλφων και από άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, κατέληξε σε κοινά συμπεράσματα για τις επιπτώσεις της νέας επίθεσης στους συνταξιούχους και στην ανάγκη οργάνωσης της πάλης.

Οι αντισυνταξιουχικές αντιλαϊκές πολιτικές που µας τσάκισαν την ζωή αυτά τα χρόνια συνεχίζονται και περνούν σε νέα πιο σκληρή φάση.
Ότι δεν τόλμησαν να περάσουν οι προηγούμενοι στο Ασφαλιστικό, έρχεται να το νομοθετήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.                                                                    
Μπροστά µας έρχονται δύσκολες ηµέρες.
Η κυβέρνηση έσυρε το λαό σε ένα µνηµόνιο 3 που  έρχεται να προστεθεί στο παλιό και να µην αφήσει τίποτε σε ότι µας έχει αποµείνει.                                                                                       
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αναλαμβάνει να εκτελέσει την αντιασφαλιστική «διαθήκη» που έχουν αφήσει πίσω τους το 1ο και το 2ο μνημόνιο, υλοποιώντας άμεσα όλα τα μέτρα, με την έκδοση των σχετικών εγκυκλίων και την ψήφιση νέου Ασφαλιστικού τον Οκτώβρη, με επιπλέον ανατροπές και τη δημιουργία ενός Ταμείου κύριας ασφάλισης μέχρι το τέλος του έτους.
Έρχονται νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις. Οι επικουρικές θα εξαφανισθούν. Σε συνάρτηση μάλιστα με τη διάταξη κατάργησης του ΕΚΑΣ, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από το Μάρτη του 2016, ένα μέρος των συνταξιούχων θα οδηγηθεί στην εξαθλίωση. Πολύ περισσότερο που με άλλη διάταξη η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα ευρώ αύξηση στις κατώτερες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, τουλάχιστον μέχρι το 2021!
Ο ΕΝΦΙΑ µονιµοποιείται. Η φορολογία θα γίνει αβάσταχτη.
Η ψήφιση από την κυβέρνηση, τον περασμένο μήνα, διάταξης που απαγορεύει οποιαδήποτε χρηματοδότηση του ΕΤΕΑ πέραν των εισφορών των ασφαλισμένων, προδιαγράφει νέες μειώσεις στις επικουρικές, τόσο των συνταξιούχων που ήδη είχαν ενταχθεί στο Ταμείο, όσο και των νέων που υπάγονται τώρα.
Νέες περικοπές σε φάρµακα, υγεία και ο κατάλογος θα γίνεται ατελείωτος.                                                                                                Αυξάνουν τη συµµετοχή στην Υγεία και στις επικουρικές.
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Η σωτηρία του λαού από τις βάρβαρες πολιτικές της ΕΕ και των πολιτικών που τις υπηρετούν να περάσει στα χέρια του λαού, στην οργάνωσή του, στην ενότητα και την αλληλεγγύη.
Τώρα χρειάζεται πιο ενωτικά, δυναµικά, αποφασιστικά, να οργανώσουµε τη µαζική µας παρουσία και δράση σε συµµαχία µε τα παιδιά µας, τα λαϊκά στρώµατα της κοινωνίας απέναντι στη βαρβαρότητα του άδικου πολιτικού συστήµατος και τις πολιτικές του.
Το Σωματείο Συνταξιούχων IKA Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ, καλεί τους συνταξιούχους, να οργανωθούν στο σωματείο, να δυναµώσουµε την ενότητά µας και να µην επιτρέψουµε στις δυνάµεις του συστήµατος να µας διαχωρίζουν.
Να αποκτάµε μέσα από αυτή τη δράση και συµµετοχή ενηµέρωση, γνώση, εµπειρία, χρήσιµα εφόδια στους δύσκολους καιρούς πού έρχονται.
Κανένας µόνος του.
Οι αγώνες µας είναι παρακαταθήκη. Η ενότητα, η οργάνωση, η µαζική αγωνιστική δράση των συνταξιούχων, του λαού και όσων δυστυχούν να αποτελέσει την ασπίδα για σωτηρία όλων µας. 
1/9/2015

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου