Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Γεωργάκος "Η ώρα για το νοσοκομείο είναι κρίσιμη"


Η πραγματικά κρίσιμη θέση εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων στο οποίο έχει περιέλθει το νοσοκομείο Πρέβεζας και με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής, έγινε αιτία για την πραγματοποίηση ενημέρωσης προς τα τοπικά ΜΜΕ από τον  Διοικητή του νοσοκομείου, Νίκο Γεωργάκο.


Έτσι, σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νοσοκομείου, ο κ.Γεωργάκος μίλησε στους δημοσιογράφους και στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, όπου και ανέφερε ότι : 

"Πρόκειται για επείγον θέμα, μεγάλης σπουδαιότητας. Η χρονική στιγμή που μας βρίσκει με τα προβλήματα της καρδιολογικής κλινικής καθώς και της παθολογικής δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική και την μετεκλογική περίοδο. 

Η σημερινή ενημέρωση θα είχε γίνει ακόμα και αν στην κυβέρνηση θα βρίσκονταν η αξιωματική αντιπολίτευση. Η ώρα για το νοσοκομείο είναι κρίσιμη όσο ποτέ ξανά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την υποβάθμισή του. 

Σε συνέχεια των δηλώσεων του, ο κ.Γεωργάκος ανέφερε πως έχουμε στείλει 7-8 έγγραφα προς την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να επανέλθει η καρδιολόγος η οποία υπηρετούσε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας και μετακινήθηκε στο νοσοκομείο της Λευκάδας. Και παρότι στην Πάτρα στα γραφεία της 6ΥΠΕ είχαμε συμφωνήσει άλλα….ξαφνικά ήρθε έγγραφο με την ανανέωση της μετακίνησης της καρδιολόγου για το νοσοκομείο της Λευκάδας.

Σχετικά με την μονάδα της Στεφανιαίας νόσου, ο κ.Γεωργάκος, δήλωσε πως η συγκεκριμένη μονάδα εξυπηρετεί 200 ασθενείς οι οποίοι σώζονται κατά 99,90 % και στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτή η μονάδα, οι ασθενείς δεν θα φτάνουν στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Το νοσοκομείο είναι όλων μας και δεν θέλουμε να υπολειτουργεί. 

Σε ερώτηση που έγινε αναφορικά με την προσφορά ιατρών που θέλουν να συμβάλλουν εθελοντικά στο νοσοκομείο, ο κ.Γεωργάκος δήλωσε πως τα νοσοκομεία του ΕΣΥ απαγορεύουν την εθελοντική εργασία και πρέπει να υπάρχει σχετική έγκριση από το υπουργείο.

Ενώ όπως πληροφορηθήκαμε, αναφορικά με την επιστολή του καρδιολόγου κ.Δήμου, δείτε εδώ ο οποίος δήλωσε ότι θα συμβάλει εθελοντικά στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, θα υπάρξει απάντηση από τον σύλλογο ιατρών καθώς γίνεται λόγος ότι αυτό συνέβη μόνο και μόνο για προσωπική του προβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου