Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015

Αποκαλυπτικό - Τα... πάνω... κάτω... στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα !


"Για γέλια και για κλάματα" τόνισε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες και ώρες για το πως καταρτίστηκε και πως τελικά κατέληξε το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ κλπ) στο νομό Πρέβεζας , θα επιχειρήσουμε να σας μεταφέρουμε όλο το ιστορικό της υπόθεσης , μετά από καλά διασταυρωμένες πηγές.

Είναι αλήθεια, ανεξάρτητα το τι λέγεται, ότι υπήρχε μεγάλη δυσκολία στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ , παρ’ ότι έγινε πρόταση σε πολλά άτομα να είναι υποψήφιοι. 

Ο βασικός λόγος άρνησης, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, ήταν η συμμετοχή και μάλιστα στην πρώτη θέση της πρώην Αντιδημάρχου Πρέβεζας κ. Βαρτελάτου, στην οποία ως γνωστόν καταλογίζονται συγκεκριμένες « αντικομματικές συμπεριφορές» . 

Εξ αιτίας αυτού του σοβαρού προβλήματος και μπροστά στον κίνδυνο να μην υπάρξει καν ψηφοδέλτιο στο νομό Πρέβεζας, επιστρατεύτηκαν συγκεκριμένα άτομα με τη δέσμευση ότι η κ. Βαρτελάτου δεν θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου. 

Έτσι λοιπόν το ψηφοδέλτιο το οποίο κατατέθηκε, την τελευταία στιγμή στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας , περιλάμβανε 4 άτομα και στο οποίο επικεφαλής θα ήταν ο κ. Παπαιωαννίδης , σύμφωνα πάντα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής κατάρτισης ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ. 

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το ψηφοδέλτιο η κ. Βαρτελάτου , θεωρώντας ότι κακώς δεν ηγείται η ίδια του ψηφοδελτίου, αντέδρασε σφόδρα απειλώντας μάλιστα ότι θα αποχωρίσει απ’ αυτό . 

Μπροστά σ’ αυτή την απειλή- εκβιασμό και επειδή μία πιθανή παραίτησή της θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στη συνοχή του τοπικού ψηφοδελτίου , αλλά συνολικά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, λόγω της ποσόστωσης ανδρών –γυναικών , τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την αρχική απόφασή τους και έβαλαν επικεφαλής την κ. Στέλλα Βαρτελάτου και στις άλλες 3 θέσεις τους άλλους υποψήφιους. 

Και ενώ όλοι πίστευαν ότι, παρά τις επιμέρους πικρίες (οι οποίες , μετά από παρέμβαση ιστορικού στελέχους του νομού, δεν έλαβαν δημόσιο χαρακτήρα) ,η εκκρεμότητα του ψηφοδελτίου είχε κλείσει και όλοι μαζί θα αγωνίζονταν για την εκλογική επιτυχία της παράταξης , αφήνοντας για μετά τις εκλογές τον επιμερισμό των ευθυνών για όσα κωμικοτραγικά είχαν συμβεί, ξαφνικά πληροφορούμαστε (όπως ήδη με άλλη ανάρτησή μας σας ενημερώσαμε, δείτε εδώ) ότι το τελικό ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει μόνο 2 υποψήφιους, την κ. Βαρτελάτου (ΠΑΣΟΚ) και τον κ. Λαμπρακούλη (ΔΗΜΑΡ). 

Ζητήσαμε από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ να μάθουμε για ποιο λόγο οι κ. Παπαιωαννίδης και Ροπόκης δεν περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο ενώ είχαν καταθέσει αίτηση στο Πρωτοδικείο και δεν έχουν παραιτηθεί, λάβαμε την «αποστομωτική απάντηση» ότι …λυπούνται γι’ αυτή την εξέλιξη αλλά αφαιρέθηκαν λόγω ποσόστωσης ,κάτι που έγινε και σε άλλους νομούς στη χώρα..  

Μετά απ’ αυτή την απάντηση τα συμπεράσματα από όλη αυτή την πρωτόγνωρη ιστορία τα αφήνουμε στους αναγνώστες μας. 

Συγκεκριμένο επώνυμο στέλεχος του νομού, από το οποίο ζητήσαμε να σχολιάσει τα γεγονότα μας είπε ότι « όλα αυτά είναι για γέλια και για κλάματα και για τα οποία μετά τις εκλογές θα ζητηθούν συγκεκριμένες ευθύνες», χαρακτήρισε μάλιστα την αρμόδια επιτροπή κατάρτισης ψηφοδελτίων ως « παιδικά χαρά». 

Μετά απ’ όλα αυτά εμείς το μόνο που έχουμε να συμπληρώσουμε είναι ότι τέτοιες πρακτικές , συμπεριφορές και διαδικασίες μόνο κακό κάνουν και βέβαια δεν συνάδουν σε ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει μια μεγάλη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου