Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2015

Επίδομα θέρμανσης τα νέα κριτήρια - Ο γρηγορότερος κερδίζει



«Εφόσον το υπόλοιπο του προϋπολογισθέντος ποσού επιδόματος θέρμανσης, δεν επαρκεί για την κάλυψη τυχόν ποσού επιδόματος που αφορά σε εκκρεμούσες αιτήσεις, τότε αυτό (το ως άνω υπόλοιπο) θα καταβάλλεται στους δικαιούχους αναλογικά.» Και όμως η πρόβλεψη αυτή προβλέπεται στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης.
Έτσι αυτό που αναφέρει η απόφαση θέλει τους δικαιούχους εφόσον αποδειχθεί ότι είναι παραπάνω από αυτούς που υπολογίζει το ΥΠΟΙΚ να καταβάλλεται μειωμένο. 

Μόνο πρωτοφανής μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η διάταξη της απόφαση αφού για πρώτη φορά το Υπουργείο κάνει γνωστό ότι τα επιδοτούμενα ποσά θα καθοριστούν εφόσον φτάσουν τα χρήματα να πληρώσει τα επιδόματα και εφόσον οι δικαιούχοι είναι παραπάνω από ότι έχει υπολογίσει θα κόψει τα ποσά του επιδόματος. 

Αυτό σημαίνει ότι όποιος κάνει αίτηση νωρίτερα από το τέλος του έτους δεν κινδυνεύει να πάρει μειωμένα ποσά αλλά όποιος κάνει αίτηση ύστερα από τον Φεβρουάριο όπως ορίζει η απόφαση κινδυνεύει να πάρει ακόμη περισσότερο τσεκουρωμένο επίδομα. 

Αυτό θα συμβεί αφού η απόφαση ορίζει δύο πληρωμές μία τον Φεβρουάριο και μία τον Ιούνιο και εφόσον οι αιτούντες που έβαλαν πετρέλαιο θέρμανσης έως τον Φεβρουάριο λάβουν κανονικά όλο το ποσό οι δικαιούχοι που θα κάνουν αίτηση με το νέο χρόνο και αφού πληρωθούν τον Ιούνιο και το ποσό δεν φτάσει ίσως και να λάβουν πολύ λιγότερα από τα ποσά από αυτά που ορίζει η απόφαση του ΥΠΟΙΚ. 

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις που θα κατατεθούν έως τις 31.12.2015, η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 2.2.2016. Για αιτήσεις που θα κατατεθούν από 1.1.2016 έως και 30.5.2016, η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 30.6.2016. Ετσι, αν δεν φτάσουν τα λεφτά οι δικαιούχοι δεν θα εισπράξουν το σύνολο του ποσού που δικαιούνται αλλά μόνο την αναλογία που τους αντιστοιχεί.

δείτε εδώ όλη την απόφαση για το επίδομα θέρμανσης


dikaiologitka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου