Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στο κάλαθο των αχρήστων πάνε τα ψηφίσματα στα Υπουργεία - Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει το ΤΕΙ Ηπείρου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, στην συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, ενέκρινε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο και την συμβολή του ΤΕΙ Ηπείρου (παράρτημα Πρέβεζας) στο οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου μας: 

➢ Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα του ΤΕΙ κατά της αδικίας από την μεριά του Υπουργείου Παιδείας για την απαραίτητη στελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό (μόνο 5 από τις 136 ΤΕΙ και των 500 των ΑΕΙ)και ουσιαστικά την περαιτέρω υποβάθμισή του μέχρι τον αργό θάνατό του. 

➢ Στο ΤΕΙ Ηπείρου η αναλογία διδασκόντων/διδασκομένων αντιστοιχεί σε 1/84, η χειρότερη από το μέσο όρο όλων των ΤΕΙ και ασύγκριτα δυσμενέστερο από τα Πανεπιστήμια. 

➢ Πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η Δημιουργία ανεξάρτητης Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, με έδρα την πόλη μας. 

➢ Το ΤΕΙ Ηπείρου παρά την κρίση κατόρθωσε να αναβαθμίσει την ποιότητα των σπουδών, να επενδύσει σε καινοτόμο ερευνητική δραστηριότητα, να πετύχει διεθνή αναγνώριση των επιστημονικών έργων και αισθάνεται βαθιά απογοήτευση, όταν το Υπουργείο Παιδείας ούτε αναγνωρίζει , ούτε επιβραβεύει τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και την κατάκτηση της αριστείας από το Ίδρυμα. 

➢ Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία και να αποδώσει στο ΤΕΙ Ηπείρου τις θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού που δικαιούται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου