Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016

Ανασφάλεια και προβληματισμός στην Πρέβεζα για την ανεπαρκή αστυνομική φύλαξη - Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί την κρίση



Ανασφάλεια και προβληματισμό προκαλεί στους πολίτες της Πρέβεζας η έλλειψη Αστυνομικής Φύλαξης που κάνει γνωστή η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας με έγγραφό της στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και άλλους Φορείς.

Όπως αναφέρουν, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, πέραν από τους 15 Αστυνομικούς που διαθέτει καθημερινά για την λήψη μέτρων στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στην Φιλιππιάδα, καλείται να ενισχύσει και άλλες Διευθύνσεις ανά την Ελλάδα αποσπώντας για το λόγο αυτό 33 αστυνομικούς.

Το σύνολο των αστυνομικών που διατίθενται για ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών ανέρχεται στα 48 άτομα με αποτέλεσμα την σοβαρή έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής μας. 

Η Ένωση αναφέρει πως οι εναπομείναντες αστυνομικοί καλούνται να φέρουν με δυσκολία σε πέρας τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και την φρούρηση των αστυνομικών υπηρεσιών, πόσο μάλλον την αστυνόμευση της περιοχής.

Η αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας δείχνει κατάφορα την έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων οι οποίοι αποσπούν αστυνομικούς χωρίς να εξετάσουν καν τις ανάγκες της περιοχής μας. Αντιλαμβάνεται κανείς πως από την στιγμή που η ολιγάριθμοι αστυνομικοί της Πρέβεζας καλούνται να φρουρούν και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα, αλλά συγχρόνως αποσπώνται επιπλέον άτομα και στην Ειδομένη, η περιοχή του Δήμου Πρέβεζας τουλάχιστον, με τα αυξημένα προβλήματα παραβατικότητας τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των ρομά σε Λούρο αλλά και στην περιοχή μας, ασθενεί στο θέμα της ασφάλειας.

Το ερώτημα είναι εάν το αρμόδιο Υπουργείο έχει γνώση της κατάστασης που είναι παρόμοια με άλλες περιοχές της Χώρας όπως στην Ειδομένη, όπου οι περιουσίες των κατοίκων έχουν παραδοθεί στο έλεος προσφύγων ή μεταναστών που αλώνουν ότι βρουν μπροστά τους και οι κάτοικοι με την σειρά τους απειλούν πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους εάν η Πολιτεία δεν αντιδράσει.

Η Ένωση Αστυνομικών  Υπαλλήλων Πρέβεζας με το συγκεκριμένο έγγραφο επιχειρεί να λειτουργήσει προληπτικά, πριν ανακύψουν προβλήματα και αναζητούν ευθύνες.

Η απουσία του Κράτους είναι συνολική σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο θέμα των προσφύγων αλλά πλέον και στο θέμα ασφάλειας του πολίτη.

Αλγεινή εντύπωση πάντως προκάλεσε πριν δύο μέρες, η στάση των ΜΑΤ στη Χίο να ξυλοκοπήσουν αγρίως κατοίκους του νησιού που αντέδρασαν στην εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή τους… 

Εν τω μεταξύ Εθνικοί δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές έχουν καταληφθεί από ομάδες προσφύγων και μεταναστών που εμποδίζουν εισαγωγές και εξαγωγές. Παράλληλα χθες διαβάσαμε σε κεντρικά ΜΜΕ, πως στον Πειραιά, ομάδες προσφύγων και μεταναστών έχουν στήσει παράνομα πορνεία και εκδίδουν γυναίκες ομοεθνείς τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ενώ παράλληλα γίνεται και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Θα πρέπει να πούμε πως η τακτική της Κυβέρνησης να αφήνει ανεξέλεγκτους τους πρόσφυγες ή μετανάστες να κάνουν ότι τους καπνίσει χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις, δεν σημαίνει ανθρωπισμό, ενώ παράλληλα η έλλειψη αστυνομικής φύλαξης για τους κατοίκους των περιοχών όπως η Πρέβεζα δείχνει πλήρη αδιαφορία για την ασφάλειά του κόσμου.


Άρης Τσελίκος
topikifoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου