Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ενημέρωση από την Δ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το μάθημα της κολύμβησης


Της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας – Ενημέρωση για την εφαρμογή της διδασκαλίας της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής για το σχ. έτος 2016-17


Ως γνωστόν με βάση την υπ΄αριθ. 131179/Δ5/ 8-8-2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η κολύμβηση θα διδαχθεί υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες της τρίτης (Γ) τάξης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας που απέχουν μέχρι και 25 χιλιόμετρα από το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος.

Ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι 10-12 εντός της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο. Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου. Σε κάθε εκπαιδευτικό δίωρο θα συμμετέχει ένα (1) τμήμα της σχολικής μονάδας που θα συνοδεύεται από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του τμήματος. Για την υλοποίηση του μαθήματος, υπεύθυνοι για τη διδασκαλία της κολύμβησης θα είναι τρεις (3) εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην κολύμβηση, προκειμένου να τηρηθεί η αναλογία 10:1 μαθητών/τριών ανά καθηγητή/προπονητή.

Ο συνοδός εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής  θα είναι παρών επιβλέποντας τα μαθήματα κολύμβησης και μαζί με τους διδάσκοντες καθηγητές-πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής θα έχουν την εποπτεία των μαθητών/τριών στα αποδυτήρια των κολυμβητηρίων πριν και μετά το μάθημα.

Οι μετακινήσεις από και προς τη σχολική μονάδα θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες, περί μετακίνησης μαθητών/τριών, διατάξεις και με δαπάνη της Περιφερειακής  Ενότητας από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Για την υλοποίηση του παραπάνω μαθήματος πραγματοποιήθηκε  στις 19/09/2016 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο Πρέβεζας, συνάντηση των Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Πρέβεζας, του Υπεύθυνου Συντονιστή για το πρόγραμμα της κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία, του Συντονιστή της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας με τον Δήμαρχο Πρέβεζας και τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για θέματα Αθλητισμού.

Ο σκοπός της συνάντησης, ήταν η εξεύρεση λύσης για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους όρους ασφαλείας που διέπουν την λειτουργία του, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα κολύμβησης στα Δημοτικά σχολεία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά  κατά το τρέχον σχ. έτος.

Η απάντηση του Δημάρχου στα ζητήματα που τέθηκαν ήταν ότι στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Πρέβεζας θα υλοποιηθεί το εν λόγω πρόγραμμα από τον Μάρτιο 2017 εφόσον εξασφαλιστούν το απαραίτητο προσωπικό και οι οικονομικοί πόροι για την λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης, μέσω της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, θα καταθέσει έγκαιρα τον προγραμματισμό των επισκέψεων των σχολικών μονάδων και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, μόλις λάβει την διαβεβαίωση για την λειτουργία του κολυμβητηρίου από τον Δήμο.

Ήδη τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Πρέβεζας, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και έχουμε την πεποίθηση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, θα υλοποιήσει το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.


                                Οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας





                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου