Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Για το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης.."θέλουμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους"


Μεγάλη απήχηση στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου.


Ο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου , η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ.Κατσέλη και ο Πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα" κ.Μπένος συνδιοργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης στο dioni boutique hotel  στην Πρέβεζα εκδήλωση για την ενημέρωση και συγκέντρωση χρημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος Mykassopi – πρόγραμμα crowdfunding για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης που υλοποιείται από το Διάζωμα και το πρόγραμμα crowdfunding act4 Greece της Εθνικής Τράπεζας.



Το πρόγραμμα Mykassopi με το αξιακό πρόσταγμα "θέλουμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους" , φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τη συμμετοχικότητα, τον εθελοντισμό των απλών ανθρώπων, των συλλόγων και της επιχειρηματικής κοινότητας , καθώς και τη δύναμη της κοινωνίας με στόχο την ανάδειξη του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της πλατφόρμας act4 Greece της Εθνικής τράπεζας. Η δράση θα διαρκέσει έως 31.12.2016 και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση της εκπόνησης της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, την οποία έχει ήδη αναθέσει το σωματείο Διάζωμα. 




Ενώ, Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ Στράτος Ιωάννου χρειάζεται να συγκεντρωθεί το ποσό των 80.000 ευρώ που είναι απαραίτητα για να γίνουν οι μελέτες, και έτσι θα ξεκλειδώσουν χρήματα (περίπου 2,5 εκ) από το ΕΣΠΑ που είναι δεσμευμένα για να προχωρήσει το πρόγραμμα για την Κασσώπη.

Την αποψινή εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί πολίτες, ομιλία πραγματοποίησε και ο Πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα", κ.Μπένος όπου μεταξύ άλλων εξήρε τις ομορφιές της Ηπείρου αλλά παράλληλα δήλωσε πως ο καθένας από εμάς με το δικό του τρόπο οφείλει να βοηθήσει αυτή τη προσπάθεια. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Σωματείου Άκτια Νικόπολις κ.Καράμπελας και η προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ.Αγγέλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου