Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Καταγγελία Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας


Ο Ιατρικός σύλλογος Πρέβεζας καθώς και η τοπική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά πως εδώ και κάποια χρόνια η Παιδιατρική κλινική δεν εφημερεύει σε καθημερινή βάση (μένουν 9 μέρες το μήνα ακάλυπτες) και πως τα τακτικά περιστατικά διεκπεραιώνονται χάρη στην πραγματικά ηρωική προσπάθεια που καταβάλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι δύο παιδίατροι του νοσοκομείου συνεπικουρούμενοι εφημεριακά από την παιδίατρο του Κ.Υ. Θεσπρωτικού καλύπτουν όλον αυτό τον όγκο των τακτικών και επειγόντων  περιστατικών.

Τις ημέρες που το παιδιατρικό τμήμα δεν εφημερεύει οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε κοντινά νοσοκομεία.

Το Νοσοκομείο της περιοχής μας, θα μπορούσε να καλύπτεται και εφημεριακά όλα αυτά τα χρόνια από Παιδίατρο ολόκληρο το μήνα διότι υπάρχει οργανική θέση κατειλημμένη από παιδίατρο, τοποθετημένη στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων για άσκηση δεύτερης ειδικότητας και κενή οργανική θέση η οποία έως τώρα δεν έχει προκηρυχτεί.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως η διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6ης Υπε είχαν ή έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το εφημεριακό αυτό κενό  με μια Παιδίατρο που βρισκόταν σε θέση άμισθου υπεράριθμου ειδικευόμενου Ιατρού για λήψη δεύτερης ειδικότητας η οποία ολοκληρώθηκε. Αντ΄ αυτού όμως ενημερωθήκαμε ότι επίκειται κατόπιν αιτήσεως της,  απόσπαση της στο ΠΕΔΥ Ιωαννίνων όπου σημειωτέον υπηρετούν τρείς παιδίατροι !
Το ΔΣ του ιατρικού συλλόγου θεωρεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

·  Να μην αξιοποιεί η διοίκηση κάθε ευκαιρία να καλύψει το κενό που δημιουργείται στην Παιδιατρική.

·   Να μην καλύπτεται εφημεριακά όλο το μήνα ένα τόσο νευραλγικό τμήμα όπως η Παιδιατρική.

·   Να μην προκηρύσσεται τόσα χρόνια η κενή οργανική θέση

ΖΗΤΑΜΕ

·  Άμεση λύση του προβλήματος της Παιδιατρικής με την εφαρμογή του νόμου και την επιστροφή στην υπηρεσία της παιδιάτρου, της οποίας έληξε η άσκηση της δεύτερης ειδικότητας.
·         
 Άμεση προκήρυξη της επιπλέον κενής οργανικής θέσης ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του τμήματος, εν όψει και της θερινής περιόδου.


Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘