Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παρουσία του Υπουργού Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η έναρξη του 15ου Preveza Jazz Festival


Άνοιξε η αυλαία το βράδυ της Παρασκευής στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου ΟΑΣΗ, για το 15ο Preveza Jazz Festival .

Μάλιστα, η έναρξη της εκδήλωσης έγινε παρουσία του Υπουργού Οικονομίας κ.Ευκλείδη Τσακαλώτου όπου από το μεσημέρι της Παρασκευής βρίσκεται στην Πρέβεζα. 


Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε στην ΟΑΣΗ λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ενώ αύριο και την Κυριακή αν επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, η εκδήλωση θα συνεχιστεί στην πλατεία των δικαστηρίων. 


Σήμερα, πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης, απόλαυσε ξεχωριστές μουσικές μελωδίες. 

Την έναρξη έκαναν μαθητές του μουσικού σχολείου της πόλης ενώ το πρόγραμμα συνεχίστηκε με καλλιτέχνες από Ιταλία και Τσεχία. 








Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση







Αύριο, Σάββατο δεύτερη μέρα του φεστιβάλ το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

AΝΔΡΕΑΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΤΡΙΟ - Σουηδία
Ο Ανδρέας   συχνά περιοδεύει στην Ευρώπη και την Σκανδιναβία συμμετέχοντας σε άλλες παραγωγές αλλά και με τις δικές του. Το παίξιμο του ακούγεται   στα άλμπουμ σπουδαίων καλλιτεχνών. Το πρώτο άλμπουμ του τρίο «In a barn» κυκλοφόρησε πέρυσι και έλαβε εξαιρετικές κριτικές στις σουηδικές εφημερίδες και σε διεθνείς εκδόσεις jazz. Σε λίγους μήνες το τρίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο έργο του με τίτλο «It takes a lot to laugh, it takes a train to cry», όπου παίζουν τραγούδια για τον σπουδαίο, 75χρονο πια φέτος, Bob Dylan.
Τα υπόλοιπα μέλη του τρίο είναι ο Martin Höper – κοντραμπάσο και ο Ola Hultgren – ντραμς

YURI HONING – Oλλανδία
Ο Yuri Honing είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σαξοφωνίστες της Ολλανδίας με περιοδείες σε πάνω από 90 χώρες και δισκογραφία με πάνω από 40 τίτλους.Έχει παίξει και ηχογραφήσει με σπουδαίους καλλιτέχνες, ενώ το 2001 έλαβε το Βραβείο Edison Jazz. Το 2012 τιμήθηκε με το Βραβείο Boy Edgar, το πιο αναγνωρισμένο βραβείο τζαζ στην Ολλανδία.Για χρόνια ο Ολλανδός σαξοφωνίστας Yuri Honing θεωρείται ένας από τους κύριους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής τζαζ. Έχει χτίσει ένα μοναδικό προσωπικό στυλ βασισμένο στη τζαζ, την ποπ και τις μη δυτικές μουσικές παραδόσεις. Έχει το δικό του ακουστικό κουαρτέτο με τον πιανίστα Wolfert Brederode, τον Ισλανδό μπασίστα Gulli Gudmundsson και τον Ολλανδό ντράμερ Joost Lijbaart.

ADETΑYO ADEDEJI - Greece
Ο Adedeji είναι ένας δημιουργικός τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Λάγος, στη Δυτική Αφρική. Σε ηλικία 18 ετών η φωνή του ακουγόταν σε όλη τη Νιγηρία, στα ραδιοφωνικά jingles  και αγγελίες. Σπούδασε μουσική τεχνολογία και δημιουργική τέχνη. Έχει πτυχίο  από το London College of Music και είναι απόφοιτος της τζαζ κιθάρας / φωνητικά στο Prince Claus Ωδείο.
Η μουσική του είναι ένα μίγμα παραδοσιακής αφρικανικής μουσικής με το σύγχρονο ήχο της τζαζ, funk και soul μουσικής, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι ρυθμικά και τεχνικά περίπλοκο, αρμονικά πλούσιο και μελωδικά συναρπαστικό.
Το 2007 ο Adedeji εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου εμφανίζεται σχεδόν κάθε βράδυ ως τραγουδιστής και κιθαρίστας συμμετέχοντας σε διάφορα projects και album.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου