Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

Ημιφιναλίστ η Πρεβεζάνα Δέσποινα Παπαμιχαήλ στην Αττάλεια

Άλλη μια πολύ καλή εβδομάδα είχε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία παίζει το καλύτερό της τένις.
Η 24χρονη Ελληνίδα πέτυχε 3 νίκες στην Αττάλεια της Τουρκίας και έφτασε έως τα ημιτελικά της τοπικής διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων, όπου κοίταξε στα μάτια το Νο. 1 του ταμπλό και Νο. 247 στον κόσμο, τη Ρωσίδα Varvara Flink.
Μια τεράστια μάχη έδωσε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ στον ημιτελικό του Σαββάτου της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας, όπου τελικά ηττήθηκε από την Varvara Flink με 6-1, 0-6, 7-6 (1), έπειτα από 2 ώρες και 22 λεπτά.
Η Δέσποινα, αν και Νο. 588 στην παγκόσμια κατάταξη, παίζει εκπληκτικό τένις τις τελευταίες εβδομάδες και έχει ανεβάσει πάρα πολύ το επίπεδό της. Το Σάββατο 20/5 κοίταξε στα μάτια για 2,5 ώρες την 20χρονη Ρωσίδα, Νο. 247 στον κόσμο και Νο. 1 στο ταμπλό.
Η Ελληνίδα έχασε γρήγορα την επαφή με το σκορ στο 1ο σετ, καθώς έμεινε πίσω με 5-0 και το μόνο που κατάφερε ήταν να αποφύγει το bagel, κερδίζοντας το πρώτο της game για να μειώσει σε 5-1. Η απάντησή της ωστόσο ήταν ακόμα πιο επιβλητική, καθώς μετά από ένα φανταστικό 2ο σετ, "εξουδετέρωσε" με 6-0 την ταλαντούχα Ρωσίδα και έστειλε το ματς σε 3ο σετ.
Εκεί έγινε μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δυο παίκτριες, με την Παπαμιχαήλ να έχει τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι. Εκμεταλλεύτηκε το momentum και έφτασε τα 9 κερδισμένα games στη σειρά, αποκτώντας προβάδισμα με 3-0. Προηγήθηκε μέχρι και με 4-2, η Flink ωστόσο πήρε τα 3 επόμενα games και βρέθηκε ένα game μακριά από την πρόκριση, στο 5-4.
Οι δυο παίκτριες κράτησαν τα σερβίς τους στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και τελικά η υπόθεση πρόκριση λύθηκε στο tie-break, όπου η Flink κατάφερε να πάρει 6 πόντους στη σειρά και να το κατακτήσει με 7-1, παίρνοντας την πολυπόθητη πρόκριση.
Παρά την απογοήτευση που αφήνει μια ήττα, η Παπαμιχαήλ είχε άλλη μια φανταστική εβδομάδα, συνεχίζοντας να παίζει εξαιρετικό τένις. Η φορμαρισμένη Ελληνίδα ήταν ημιφιναλίστ στο Κάιρο και πρωταθλήτρια στο Ισραήλ τις προηγούμενες εβδομάδες, φτάνοντας τις 11 νίκες στα 13 τελευταία παιχνίδια της.
Για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά στην Αττάλεια, κέρδισε κατά σειρά την Ουζμπέκα Arina Folts με 7-6 (1), 7-5, την Σέρβα Dunja Stamenkovic με 6-2, 6-0 και την Τουρκάλα Ipek Oz με 6-3, 6-7 (5), 6-3.

tennisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου