Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017

Οι νέοι δρόμοι εκμηδένισαν τις αποστάσεις από τις παραλίες της Ηπείρου

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ… ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ!

Οι πεντακάθαρες ακτές μας και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών θα προσελκύσουν πιο πολλούς επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό
• Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την κίνηση στις ακτές του Ιονίου

Μπορεί ακόμη ο καιρός να είναι άστατος και βροχερός, όμως το καλοκαιράκι δεν αργεί να έρθει - ημερολογιακά τουλάχιστον μπαίνει σε λίγες μέρες - και το μυαλό όλων, μικρών και μεγάλων έχει ήδη αρχίσει να… ταξιδεύει σε κάποια παραλία!

Η πρώτη καλοκαιρινή έξοδος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον την ερχόμενη εβδομάδα, με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους επαγγελματίες του τουρισμού, να βγάλουν τα αρχικά συμπεράσματά τους, για το πώς θα κινηθεί φέτος η κίνηση στα τουριστικά θέρετρα! 

Διακοπές στην… πόρτα μας!
Μπορεί οι εποχές των… παχέων αγελάδων, που οι καλοκαιρινές διακοπές για το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων ήταν δεδομένες να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αφού τα οικονομικά πλέον δεν το επιτρέπουν, ωστόσο τουλάχιστον στην περιοχή μας, μετά τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, υπάρχει η δυνατότητα για φθηνές διακοπές μέσα στην… πόρτα μας !
Οι μονοήμερες εξορμήσεις αναμένεται φέτος να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, αφού μέσα σε λίγη ώρα θα μπορεί κάποιος να φτάσει από τα Γιάννενα σε κάποια κοντινή παραλία και να απολαύσει το μπάνιο του, πηγαίνοντας είτε με Ι.Χ., είτε με λεωφορεία, που τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν αυξημένα δρομολόγια, χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα. Εξάλλου, η πολυτέλεια της ομπρέλας και της ξαπλώστρας, ή ακόμη και του φαγητού είχε παραμεριστεί τα τελευταία χρόνια, με το ταπεράκι να έχει την τιμητική του! 

Θετικά μηνύματα 
Όμως από αυτή την εξέλιξη δεν φαίνεται να πτοούνται οι επαγγελματίες του τουρισμού στα Ηπειρωτικά παράλια, αφού για παραμονή ποντάρουν στους τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά και τις άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι δεν ευνοούν μόνο τους εντός Ηπείρου επισκέπτες, αλλά και αυτούς από την υπόλοιπη χώρα, αφού η πρόσβαση πλέον γίνεται γρήγορα και με ασφάλεια. Μάλιστα, οι παραλίες μας δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από άλλες δημοφιλών καλοκαιρινών προορισμών, που συνήθως οι διακοπές… βγαίνουν και πιο ακριβές! 

Αυξημένη η κίνηση!
Μια εξαιρετική χρονιά προβλέπει φέτος ο Πρόεδρος της Ένωσης νέων ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων δήλωσε ότι η τουριστική κίνηση στην Ήπειρο και κυρίως στις ακτές του Ιονίου ξεπερνά ήδη το 20%! Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τα μηνύματα είναι εξαιρετικά και εκτός από αύξηση επισκεπτών θα σημειωθεί και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς ήδη υπάρχουν προκρατήσεις και για τους φθινοπωρινούς μήνες!
Οι αυτοκινητόδρομοι σε συνδυασμό με την αύξηση πτήσεων στο Άκτιο, αλλά και την συμβολή – έστω και μικρή – του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, αφού τελικά οι πτήσεις από την Σκανδιναβία θα γίνουν κανονικά, όπως έκανε γνωστό χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων (αναλυτικά σε διπλανή στήλη), θα δώσουν ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, το οποίο έχει πλασαριστεί επιτυχώς όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα από διάφορες εκθέσεις και αφιερώματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Μεγάλο «ατού» οι παραλίες 
Βέβαια, όλα αυτά δεν θα ήταν αρκετά εάν οι θάλασσες και οι ακτές μας δεν θα μπορούσαν να εντυπωσιάσουν και τους πιο δύσκολους επισκέπτες. Τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, αφού μετά την ανακοίνωση ότι 11 Γαλάζιες Σημαίες -  περισσότερες από κάθε άλλη φορά, θα κυματίζουν το φετινό καλοκαίρι σε παραλίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας και Θεσπρωτίας - έρχεται και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος να πιστοποιήσει την καταλληλότητα και καθαρότητα των ελληνικών θαλασσών, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 4η θέση, σε ότι αφορά την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης. 
Συγκεκριμένα το 97% των υδάτων που ελέγχθηκαν στην Ελλάδα κρίθηκε εξαιρετικό, με πολλές παραλίες στην Ήπειρο να συγκαταλέγονται στις πεντακάθαρες, όπως  στο Νομό Πρέβεζας: Αλωνάκι, Αμμουδιά, Λούτσα, Μύλος- Φλέβα, Λυγιά, Λιθάρι Δέσπως,  Μύτικας, Κανάλι, Καστροσυκιά, Καλαμίτσι, Παντοκράτορας Κυανή Ακτή, οι δύο παραλίες της Πάργας, Σαρακίνικο, Κρυονέρι, Βάλτος και  Λίχνος, στο Νομό Θεσπρωτίας: Δρέπανο- Μακρυγιάλι, Κεραμίδι, η Σαγιάδα, οι τρεις παραλίες της Πλαταριάς, Γαλλικός Μώλος, Ζάβια, Μπέλλα Βράκα, Μέγα Άμμος, Αγία Παρασκευή,  Αρίλλας και Καραβοστάσι.
Στο Νομό Άρτας: Αλυκή- Κόπραινα, Κορωνησία και Ράμμα Σαλαώρας
Ας σημειωθεί ότι οι παραπάνω παραλίες ήταν ανάμεσα σ’ αυτές που ελέγχθηκαν, αφού υπάρχουν και άλλες με επίσης καθαρά νερά. 

Υπενθυμίζεται ότι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν φέτος στην Κυανή Ακτή, στο Μονολίθι, στις Τσούκες, στα Πλατάνια, στην Μέγα Άμμο (Δήμος Πρέβεζας), στη Λούτσα, στο Βάλτο και στην Αμμουδιά (Δήμος Πάργας) στο Δήμο Ηγουμενίτσας (Δρέπανο, Μέγα Άμμο, Καραβοστάσι).


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου