Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Στην λίστα με τα καλύτερα Κάστρα της χώρας τα Κάστρα της Πάργας, του Παντοκράτορα, της 'Αρτας και των Ιωαννίνων


“Εντυπωσιακό αλλά παραμελημένο” χαρακτηρίζεται το Κάστρο του Παντοκράτορα.

Στην “λίστα” με τα καλύτερα Κάστρα της χώρας που δημοσιεύει η ιστοσελίδα “Καστρολόγος” βρίσκονται μερικά από τα Κάστρα της περιοχής μας.

Ο λόγος για τα Κάστρα της Πάργας, του Παντοκράτορα στην Πρέβεζα, της Άρτας και των Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο η αναφορά της σελίδας στην ομορφιά , την σπουδαιότητα αλλά και την όχι καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κάστρο.

“Το κάστρο είναι εντυπωσιακό, αλλά είναι παραμελημένο και όχι σε καλή κατάσταση” είναι το σχόλιο που συνοδεύει το κείμενο για την ιστορία του Κάστρου.

Το κάστρο του Παντοκράτορα είναι ένα από τα τρία κάστρα της Πρέβεζας και ένα από τα κάστρα που έκτισε ο Αλή Πασάς μετά την κατάληψη της πόλης το 1807.
Βρίσκεται νότια από την πόλη της Πρέβεζας, πάνω στη θάλασσα, στη θέση Φώκια, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Το αρχικό του όνομα ήταν Ούτζ-Καλέ (Εξωτερική Ακρόπολη).

Η σημερινή ονομασία του κάστρου οφείλεται στην εκκλησία του Παντοκράτορα που βρισκόταν εκεί πριν την ανέγερση του και έδωσε το όνομα της και στον γειτονικό οικισμό.


Εφημερίδα Βήμα της Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘