Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σημαντικά ζητήματα έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Στράτος Ιωάννου στην Υπουργό Πολιτισμού Λ.Κονιόρδου


Την Πρέβεζα και συγκεκριμένα τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κασσώπης επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της ξενάγησης η Υπουργός Πολιτισμού δέχθηκε σοβαρά ζητήματα από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου για την πορεία του φακέλου Ένταξης της Αρχαίας Νικόπολης στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, της μίλησε για τις πράσινες πολιτιστικές διαδρομές ενώ της πρότεινε την δημιουργία Μουσείου με έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου στο παλιό σχολείο της Καμαρίνας, για να λάβει την σύμφωνη γνώμη της κ. Κονιόρδου. 

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Γιώργος Ζογγολόπουλος γεννήθηκε το 1903 και πέθανε το 2006, δημιουργώντας από νεαρή ηλικία και μέχρι σχεδόν την τελευταία του στιγμή: μέτρησε 103 χρόνια βιολογικής παρουσίας εκ των οποίων τα 80 στη δημιουργία και έχει άρρηκτη σχέση με το Ζάλογγο μιας και ήταν ο γλύπτης που σχεδίασε το μνημείο του Ζαλόγγου.

Η Υπουργός Πολιτισμού φορώντας ένα μπλε αδιάβροχο και συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Πρέβεζας κ. Κώστα Μπάρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τον Δήμαρχο κ. Μπαϊλη, την προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και αρχαιολόγους, ξεναγήθηκε για περίπου 40 λεπτά στον Αρχαιολογικό Χώρο, τον οποίο όπως σημείωσε η ίδια επισκέφθηκε για πρώτη φορά, ενώ ανέβηκε και στο Μεγάλο Θέατρο το οποίο είναι ένα εκ των 5 που εντάσσονται στις πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου