Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εργαζόμενη μητέρα και… Master Chef η Σοφία Τσιακάλου


Είναι πολύτεκνη μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγος, κόρη και αδελφή, αυτό δηλώνει στο σύντομο βιογραφικό της η 42χρονη πρεβεζάνα Σοφία Τσιακάλου, η οποία πρωταγωνιστεί στην εκπομπή Master Chef του STAR CHANNEL.


Η Σοφία κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ‘’μαμά μέλι’’, αφού η αγάπη της για το υγιεινό σπιτικό φαγητό και για την οικογένειά της, ήταν η αιτία στο να δημιουργεί ξεχωριστές συνταγές στην κουζίνα της, χωρίς γλουτένη. 

Η Σοφία είναι μητέρα 4 ανήλικων παιδιών (3 αγόρια-1 κοπέλα), ηλικίας 16, 14,5 (δίδυμα) και της μικρής Αγάπης ηλικίας 9 ετών που ήρθε και έδεσε την οικογενειακή της ευτυχία με τον σύζυγό της. 

Η 42χρονη πρεβεζάνα κατάλαβε από νωρίς πως η ζωή έχει πολλές απρόβλεπτες ανατροπές με τις οποίες έπρεπε να συμβαδίζει και να συνεχίσει εφ’ όρου ζωής. 

Ο λόγος ήταν τα προβλήματα υγείας με τα οποία διαγνώστηκαν τα παιδιά της από πολύ μικρή ηλικία. Το πρώτο καμπανάκι για την οικογένειά της χτύπησε το 2013, όταν η μικρή της κόρη διαγνώστηκε με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, για να ακολουθήσει έναν χρόνο αργότερα η διάγνωση των διδύμων της (ομοζυγωτικά) με κοιλιοκάκη. 

Όπως δηλώνει η ίδια ‘’ Οδηγηθήκαμε, ως οικογένεια, σε καινούργιους δρόμους, πρακτικές και μεθόδους σε όλα τα στάδια της καθημερινότητάς μας΄΄, για να συνεχίσει λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘’ Έμαθα και διδάχτηκα πολλά ως άνθρωπος και ως μητέρα. Η καθημερινότητά μου δεν είναι πια ποτέ ίδια’’. 

Η Σοφία όμως δε το έβαλε κάτω και με την αμέριστη συμπαράσταση του συζύγου της, αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς της, προχώρησε στο να ψάχνεται και να δημιουργεί συνταγές αποκλειστικά χωρίς γλουτένη, σε μία προσπάθεια να τηρήσει τις ισορροπίες στους υδατάνθρακες και στα θρεπτικά συστατικά, που είναι για όλους μας τόσο απαραίτητα. Έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκίνησε να μαγειρεύει για την οικογένειά της φαγητά χωρίς γλουτένη, αλλά γεμάτα με θρεπτικές ουσίες και αγάπη. 

Η 42χρονη μητέρα όμως δεν έμεινε εκεί αφού βλέποντας ότι η προσπάθειά της έχει ανταπόκριση και με την συνεργασία του διαιτολόγου-διατροφολόγου Βαγγέλη Κίτσου με καταγωγή από την Βαλανιδοράχη Πρέβεζας, προχώρησε στην δημιουργία ενός blog με τίτλο ‘’mamameli.gr’’. 

Στο blog αυτό η Σοφία με πολύ αγάπη και με την συνεργασία του ειδικού Βαγγέλη Κίτσου, δημιουργεί συνταγές χωρίς γλουτένη, ενώ όπως τονίζει η ίδια στο καλωσόρισμα του blog ‘’ Μπορούμε όλοι να πραγματοποιήσουμε τα πάντα. Μπορούμε να μαγειρέψουμε τα πάντα. 

Μπορούμε να απολαύσουμε τα πάντα’’. Στο blog ο καθένας μπορεί να βρει συνταγές εντελώς δωρεάν, για κάθε γούστο από κύρια γεύματα και αρτοπαρασκευάσματα, επιδόρπια και γλυκά, έως σαλάτες σνακ και μεζέδες. 

Η Σοφία η οποία εργάζεται τα τελευταία 17 έτη στο δημόσιο δεν έμεινε μόνο στην δημιουργία του blog, αλλά θέλοντας την όλη της προσπάθεια να την κάνει γνωστή ανά το πανελλήνιο δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι του STAR CHANNEL ‘’Master Chef’’, όπου παρουσίασε μία συνταγή απλή και χωρίς γλουτένη, γευστικότατη, αφήνοντας άφωνους τους 3 chef, οι οποίοι χωρίς δεύτερη κουβέντα της έδωσαν την ποδιά στο να συνεχίσει και να μπει στους 50 καλύτερους, από τις συνολικά 4500 συμμετοχές. 

Και ενώ το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη η Σοφία συνεχίζει ακάθεκτη να εντυπωσιάζει και να προχωράει στην καλύτερη 20άδα του παιχνιδιού, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε κριτικούς, συμπαίκτες και κοινό. 

Η Σοφία εκτός από υπέροχή μαμά και σύζυγος και με μεγάλη αγάπη για την μαγειρική σπουδάζει στο ΙΕΚ της Λευκάδας την μαγειρική τέχνη. Εμείς να ευχηθούμε στην 42χρονη πρεβεζάνα ‘’master chef’’ Σοφία ότι το καλύτερο για την συνέχεια τόσο οικογενειακά όσο και επαγγελματικά. 

Αν θέλετε και εσείς να γευτείτε τις φανταστικές συνταγές χωρίς γλουτένη δεν έχει παρά να επισκεφτείτε το blog mamameli.gr/ ή την σελίδα της στο facebook mamameli.gr. 

Γιάννης Βασιλειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου