Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Κοινοβουλευτική δραστηριότητα του κ.Σ.Γιαννάκη κατά το μήνα Μάϊο


Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για τη δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί: Α. Τις Επίκαιρες Επερωτήσεις,Β.Τις Επερωτήσεις, Γ.Τις Ερωτήσεις και Δ. Τις Αναφορές που κατέθεσε κατά το μήνα Μάϊο του 2017.


Συγκεκριμένα:

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1. Την με αρ. πρωτ. 25/19/12-05-2017 προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου, με θέμα: «Ανικανότητα της Κυβέρνησης στη χάραξη στρατηγικής και αντιμετώπισης των θεμάτων του Πολιτισμού» και συγκεκριμένα ερωτάται η κα Υπουργός αν υπάρχει εθνική στρατηγική για τον Πολιτισμό και σε ποιες δράσεις εξειδικεύεται, ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, τι ισχύει με τη φύλαξη των Μνημείων και των Μουσείων και ιδιαίτερα αν καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες και ποιος είναι ο σχεδιασμός για τους μείζονες αρχαιολογικούς χώρους προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών.

2. Την με αρ. πρωτ. 28/20/19-05-2017 προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νικόλαο Παππά, με θέμα: «Σχετικά με την έλλειψη σχεδίου και τη μη ανάληψη δράσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας».

Β. ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1. Την με αρ. πρωτ. 23/08-05-2017 προς: α) Την Υπουργό Τουρισμού κα ΄Ελενα Κουντουρά και β) Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα: «΄Αμεση ανάγκη νέου στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας».
Γ. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1. Την με αρ. πρωτ. 5447/08-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Από προχειρότητα χαρακτηρίζεται η ρύθμιση για το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών που συνέταξε ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να υποστηρίξει την ανάπτυξη μιας Εθνικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου  καθώς επίσης και στην ανάγκη αντιμετώπισης πολύπλευρα της νόσου, διαμορφώνοντας στέρεες βάσεις με τα κατάλληλα εργαλεία καταγραφής της, την ανάπτυξη κατάλληλων μονάδων, την αντικατάσταση του γηρασμένουιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την κάλυψη των ελλείψεων που παρατηρείται σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
2. Την με αρ. πρωτ. 5486/09-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «΄Αμεση λύση στην υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας».
3. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 5876/25-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Επισφαλής η λειτουργία των κλιβάνων αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων του νοσοκομείου ΚΑΤ».
4. Την με αρ. πρωτ. 5943/29-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι ιδιώτες πάροχοι τα ληξιπρόθεσμα χρέη από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ».
5. Την με αρ. πρωτ. 5944/29-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Διεκδίκηση της νέας έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ)» και συγκεκριμένα ερωτάται ο κ. Υπουργός αν προτίθεται η Ελλάδα να υποβάλλει αίτηση για τη διεκδίκηση της έδρας του Ε.Ο.Φ. μετά την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.
6.Την με αρ. πρωτ. 5401/517/04-05-2017 προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη, με θέμα: «Μια ανάσα πριν τη χρεοκοπία η ΔΕΗ» και συγκεκριμένα αναφέρεται στο γεγονός του ότι ενώ η Επιχείρηση βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, συνεχώς παρατηρούνται φαινόμενα κακοδιαχείρισης (πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή για θέματα χορωδίας, υπέρογκα έξοδα λειτουργίας για την κλειστή μονάδα παραγωγής ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου στο Κερατσίνι κ.α).

 Δ. ΑΝΑΦΟΡΕΣ:
1. Την με αρ. πρωτ. 1873/08-05-2017 προς τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο, με θέμα: «Συντάξεις σε οικογένειες Στρατιωτικών που έπεσαν στο καθήκον».
2. Την με αρ. πρωτ. 1938/26-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα την «πρόθεση της 6ης ΥΠΕ και του Συντονιστή Διευθυντή του Κ.Υ. Θεσπρωτικού Πρεβέζης αφενός να ανασταλεί η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου ΄Ασσου και αφετέρου να σταματήσει η ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Παπαδατών να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε χωριά της περιοχής.
3. Την με αρ. πρωτ. 1939/26-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με αφορμή επιστολή του Δημάρχου Πάργας κ. Αντωνίου Νάστα, με την οποία κοινοποιείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας σχετικά με την κάλυψη των εξόδων διαμονής τεσσάρων (4) επικουρικών ιατρών για τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλλακίου, η πρόσληψη των οποίων κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να λειτουργήσουν ικανοποιητικά τα ανωτέρω Κέντρα Υγείας.

Από το Γραφείο Τύπου                                                             
του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης
κ. Στέργιου Γιαννάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου