Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στα άκρα η αντιδικία δήμου και αποκεντρωμένης διοίκησης


Συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή  στην επιτροπή του άρθρου 152 η προσφυγή του δήμου για την ακύρωση των αποφάσεων διορισμού διοίκησης στο λιμενικό ταμείο και στη ΔΕΥΑΠ.


Κατά τη συζήτηση της προσφυγής η παράταξη του κυρίου Κλάπα άσκησε πρόσθετή παρέμβαση υπέρ της διατήρησης των αποφάσεων του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης. Ζήτησε δηλαδή να ισχύσει η ακύρωση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. 

Για το λόγο αυτό παραστάθηκε με τον δικηγόρο Ιωαννίνων κύριο Τζούμα Ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων δικηγόρων της Ηπείρου, ενώ η πλευρά του Δήμου εκπροσωπήθηκε από τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας του Απόστολου Τάσση

Επικοινωνήσαμε με τον κύριο Τάκη Παππά ο οποίος επίσης παραστάθηκε και ζήτησε την ακύρωση των αποφάσεων του γενικού γραμματέα. Μετά από μία συνεδρίαση τριών και πλέον ωρών ο κύριος Παππάς δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάζει το αποτέλεσμα καθότι τα ζητήματα τα οποία εξετάστηκαν ήταν καθαρά νομικά Και η αντιδικία υπήρξε πολύ αμφίρροπη . Το βάρος όπως φαίνεται πέφτει στα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών. 

Η όποια απόφαση φυσικά και θα έχει τεράστιο πολιτικό βάρος αφού η αιτία που ανέδειξε τα προβλήματα δεν ήταν νομική αλλά καθαρά πολιτική.Όπως φαίνεται αυτός ο οποίος θα κερδίσει στο τέλος θα ισχυρίζεται ότι είχε δίκιο και γι' αυτό κέρδισε ενώ όποιος χάσει ότι έφταιξε η νομική του παράσταση. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Μέχρι να εκδοθεί απόφαση τόσο το λιμενικό ταμείο όσο και η ΔΕΥΑΠ εξακολουθούν να μένουν χωρίς διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘