Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017

Υπηρεσία αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας ενόπλων δυνάμεων, Επίσκεψη του προέδρου για τα ακίνητα και τα τα στρατόπεδα της Πρέβεζας


Η επίσκεψη του προέδρου της υπηρεσίας αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας ενόπλων δυνάμεων, Γιώργου Ζησιμάτου, στα στρατόπεδα και στα ακίνητα της Πρέβεζας που ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ρίχνουν κι άλλο... νερό στο «μύλο» των σεναρίων πως τα στρατόπεδα αυτά προορίζονται για να μισθωθούν για ένα περίπου αιώνα από ιδιώτες και πως προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων -πρόκειται για πάνω από 250.000 στρέμματα ανά την επικράτεια- η οποία μπορεί να αποφέρει έσοδα για το δημόσιο ταμείο ακόμα και της τάξης των 300 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020!


Ο πρόεδρος της υπηρεσίας αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας ενόπλων δυνάμεων, Γιώργος Ζησιμάτος βρέθηκε στην πόλη μας, επισκέφθηκε τα στρατόπεδα (Σολωμού, πεδίο Βολής, Περδίκη Πυλάδη, καλοκαιρινές κατοικίες) και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαΐλη και παρόλο που δεν έγινε γνωστή η ατζέντα της συζήτησης σε ανάρτηση του ο κ. Ζησιμάτος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook κάνει λόγο για διάθεση συνεργασίας μέσα στην σύγχρονη πραγματικότητα με στόχο την ανάπτυξη και την συνεκμετάλλευση των αναξιοποίητων στρατοπέδων που όλα βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία της Πρέβεζας.


Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποίησε ο κ. Ζησιμάτος και στην Άρτα, για την οποία η ανάρτησή του σε παραπέμπει σε “αγγελία ενοικίασης”. Συγκεκριμένα αναφέρει “Άρτα επίσκεψη στο πρώην Στρ. Παπακώστα. Ακριβώς στην είσοδο της πόλης 85 στρέμματα αναμένουν σοβαρές προτάσεις αξιοποίησης και ανάπτυξης. ΟΤΑ Α' & Β' βαθμού, ιδιώτες επενδυτές έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους σύμφωνα με τον Ν. 4407/16. Η ΥΠΑΑΠΕΔ σταματά την απαξίωση και αναδύει στην επιφάνεια όλη την αναξιοποίητη περιουσία των ΕΔ».

Πέρα απ' όλα αυτά, μάλιστα, έτοιμα για να «βγουν» σε διαγωνιστική διαδικασία είναι και μικρότερα ακίνητα μεταξύ των οποίων εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, πεδία βολής και αποθήκες πυρομαχικών σε σημεία - «φιλέτα», σημερινής αξίας όλα μαζί λίγο πάνω από 33 δις ευρώ. Για το σκοπό αυτό η επιτροπή που συστάθηκε το Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ΥΠΑΑΠΕΔ έχει ολοκληρώσει την οργάνωση των σχετικών αρχείων, την ταξινόμηση της περιουσίας και τον «καθαρισμό» των ακινήτων από κάθε είδους διεκδικήσεις για να είναι σε θέση να δίνει σε κάθε υποψήφιο επενδυτή με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια πληροφορίες για όλα τα ακίνητα.

Εφημερίδα Βήμα της Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου