Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΑΡΤΑ: Τελευταία καταφυγή…, γράφει ο Δημήτριος Λαμπράκης


Στον Αρεοπαγιτικό του λόγο ο Ελληνας φιλόσοφος ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ μιλούσε για την διάλυση της κοινωνίας και της πολιτείας που ζούσε αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία». Επίκαιρος, όσο ποτέ άλλοτε στην μεταπολιτευτική περίοδο, ο λόγος του Ισοκράτη όταν η σημερινή εκτελεστική εξουσία [Κυβέρνηση] αμφισβητεί άκομψα τη νομιμότητα των αποφάσεων των ολομελειών των ανωτάτων Ελληνικών Δικαστηρίων. Και εάν η Κυβέρνηση «βλέπει» την ακηδεμόνευτη Ελληνική Δικαιοσύνη ως «θεσμικό εμπόδιο» στους σκοπούς της… όλοι οι έμφρονες Ελληνες εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην Δικαιοσύνη, στην τελευταία καταφυγή [ultimum refugium] της πολύπαθης Δημοκρατίας μας και στον πατριωτισμό των περισσοτέρων. Εάν «οι ολίγοι ασχημονούντες και εντός της Ελληνικής Βουλής με γλώσσα πεζοδρομίου» Ελληνες βουλευτές πιστεύουν ότι Ελληνες Δικαστές και Εισαγγελείς παραβαίνουν το καθήκον τους κατά την ενάσκηση της εξουσίας τους, ας διαβάσουν το Ελληνικό Σύνταγμα που τυπικά προασπίζονται όπου στο άρθρο 87 προβλέπεται: «H Δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία. Oι Δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος».

Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης
Δικηγόρος Αρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘