Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η έναρξη εκδηλώσεων της Όπερας του Νερού και του Ονείρου


Έναρξη εκδηλώσεων για την «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», η οποία λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και φέτος το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου και θα πραγματοποιηθούν περισσότερες εκδηλώσεις.

Να θυμίσουμε ότι το δημιούργημα του Λέανδρου Σπαρτιώτη είναι μια πρωτότυπη και επιβλητική θεατρική σκηνή μήκους 30 μέτρων, ύψους 8 και εμβαδού περίπου 200 τετραγωνικών.
Η επένδυσή της είναι από ανακυκλώσιμα υλικά (αλουμινένια και μεταλλικά κουτάκια αναψυκτικών, ποτών, γάλατος, καφέδων κλπ). Τα πολύχρωμα κουτάκια – 30.000 περίπου – ξαναγίνονται χρήσιμα, αφού, τοποθετημένα στη σκηνή, αποκτούν έτσι ένα δεύτερο κύκλο ζωής και συνθέτουν την πολύχρωμη και φαντασμαγορική «Όπερα του Νερού και του Ονείρου».

Το έργο δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού γι αυτό απαιτήθηκαν περίπου 4 χρόνια σχεδιασμού και συλλογής των χιλιάδων ανακυκλώσιμων κουτιών και επί πλέον αρκετός χρόνος για την κατασκευή του.
Το έργο φέτος παρουσιάζεται βελτιωμένο και πλουσιότερο σε σχέση με πέρυσι και ήδη φιλοξένησε μέρος του χορωδιακού φεστιβάλ που διοργάνωσε η χορωδία «Αρμονία».
Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου με καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίοι απέδωσαν μοναδικά τους ρόλους τους, μέσα από το πλούσιο ρεπερτόριό τους.

Ενώ, έως τις 26 Αυγούστου θα ακολουθήσουν δέκα ακόμα σπουδαίες εκδηλώσεις.

Προτού την έναρξης της παράστασης, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης, ο πρόεδρος του ΔΛΤ κ.Συγκούνας, εκπρόσωπος της πινακοθήκης Λ.Σπαρτιώτης αλλά και ο ίδιος ο καλλιτέχνης.  






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου