Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

ΑΡΤΑ: "Για την Ηριάννα", γράφει ο Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης


Το Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων πρίν από ένα και πλέον έτος καταδίκασε ΡΟΜΑ για διακεκριμένη κλοπή.
Με την καταδικαστική απόφαση επιβλήθηκε σε αυτόν ποινή κάθειρξης 7 ετών βασιζόμενη σε ένα και μόνο παλαμικό αποτύπωμα. Ο αθίγγανος κατέθεσε έφεση και οδηγήθηκε στο κατάστημα κράτησης Ιωαννίνων. Προ μηνός περίπου το Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων απέρριψε για πολλοστή φορά αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ΡΟΜΑ που συνεχίζει κρατούμενος. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων μία κραυγή πόνου της μητέρας του ΡΟΜΑ έσκισε την σιωπή. Το πλήθος των ΡΟΜΑ που είχαν προσέλθει για συμπαράσταση ήσυχα αποχώρησε καταδεικνύοντας τον σεβασμό στην απόφαση ενώ κανένα κυβερνητικό στέλεχος...!!! δεν σχολίασε την απόφαση.
 
Στον αντίποδα το Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών προ διμήνου περίπου καταδίκασε σε κάθειρξη 13 ετών μία νεαρή επιστήμονα [Ηριάννα] για συμμετοχή της στην εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση «συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς» βασίζοντας την απόφασή του σε ένα μερικό εύρημα DNA στην οικία του φίλου της που προηγούμενα είχε απαλλάξει. Κατά τα φαινόμενα [και εφόσον δεν γνωρίζουμε περισσότερα] ίσως η πρωτόδικη απόφαση να ήταν και αυστηρή, παρόλα αυτά όμως αποτελούσε μία ακόμη δικαστική απόφαση που έχρηζε σεβασμού και κατά της οποίας ασκήθηκε έφεση. Ακολούθησε τότε μία συντονισμένη προσπάθεια δεκάδων κυβερνητικών βουλευτών που καλούσαν σε παρέμβαση τα πολιτικά κόμματα, τις Δικαστικές ενώσεις, το ΔΣ Αθηνών κλπ υπέρ της καταδικασθείσας.
 
Ακολούθησε η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής [όμοιας με αυτής του ΡΟΜΑ] η οποία απορρίφθηκε. Η συνέχεια της απορριπτικής απόφασης επί της αιτήσεως του άρθρου 497]7 ΚΠΔ δεν ήταν αναμενόμενη αφού μικρόνοες Κυβερνητικοί συνέχισαν να αμφισβητούν την Δικαιοσύνη προσπαθώντας να διαλύσουν το θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, οι προστατευόμενοι αναρχοάπλυτοι ισοπέδωσαν για ακόμη μία φορά περιουσίες χλευάζοντας την ΕΛ.ΑΣ και η Ηριάννα, χωρίς να το επιδιώκει,  αποτέλεσε «το εργαλείο» του σκοπούμενου αποπροσανατολισμού των πολιτών που βιώνουν μία ανυπόφορη φτωχή καθημερινότητα. Η κατηγορουμένη Ηριάννα είναι βέβαιο ότι θα τύχει στον χρόνο που ο νόμος προβλέπει [τουλάχιστο ένα μήνα μετά την δημοσίευση της προηγούμενης απορριπτικής επί της αιτήσεώς της απόφασης] δίκαιης δίκης, όπως άλλωστε και ο ΡΟΜΑ!!!
 
Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης
Δικηγόρος Αρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου