Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2017

Δήμος Ζηρού: Η Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου εντάχθηκε στις περιοχές ΑΠΕ και αποδόθηκαν στους κατοίκους 82.113.70 ευρώ, ως ανταποδοτικό ειδικό τέλος στους λογαριασμούς ρεύματος


Οι μεθοδικές παρεμβάσεις του Δήμου Ζηρού και του προέδρου της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου κ. Ρίζου Χρήστου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής και τον ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ), 'έπιασαν τόπο' και έτσι στους κάτοικους της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, αποδίδεται το ποσό των 82.113.70 ευρώ, ως ανταποδοτικό ειδικό τέλος για τη λειτουργία μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή.


Η Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου αν και είναι σημείο υδροληψίας και πληρούσε όλες τις προδιαγραφές δεν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των περιοχών ΑΠΕ, καθώς ουδέποτε είχε υποβληθεί κατά το παρελθόν σχετικό αίτημα. Η δυναμική κινητοποίηση όμως της δημοτικής αρχής και του προέδρου της Τ.Κ. έφερε τα ποθητά αποτέλεσμα και έτσι για πρώτη φορά οι  οικιακοί καταναλωτές ρεύματος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου, είδαν σημαντική έκπτωση στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ ΑΠΕΗΛ/οικ.181851/09.08.2016 υπουργική απόφαση (με βάση το ΦΕΚ 3497 Β/29-12-2014) τα παραπάνω χρήματα αποδίδονται για την περίοδο 2010 έως και το 2014, ενώ -όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, έπειτα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία τα χρήματα θα πιστώνονται ετησίως μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στους κατοίκους ανάλογα με την κατανάλωσή τους.
Καλαντζής: “Οι διεκδικήσεις για την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων των πολιτών συνεχίζονται”
Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, σε δήλωσή του για την θετική έκβαση των προσπαθειών, σημείωσε: “Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε ότι οι προσπάθειές μας για ένταξη της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, ως σημείο υδροληψίας στις περιοχές ΑΠΕ, να δικαιώνονται και μαζί τους να δικαιώνονται και τα χρόνια αιτήματα των κατοίκων. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει ν' αγωνίζεται και να διεκδικεί στην κατεύθυνση ικανοποίησης κάθε δίκαιου αιτήματος των πολιτών”.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου