Τρίτη, Αυγούστου 08, 2017

ΑΡΤΑ: Προσοχή στην έρευνα, του Δ.Λαμπράκη


Η ανάπτυξη στην Χώρα μας είναι βέβαιο ότι θα περάσει και μέσα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο [ΓΕΜΗ] είναι καταχωρημένη η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ ΑΕ) στην οποία εντός των επομένων μηνών θα πρέπει να κατατεθούν οι προσφορές των ενδιαφερομένων [στα πλαίσια διεθνούς διαγωνισμού που προκηρύσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας] για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και στο Ιόνιο. 

Εάν στην Energean Oil & Gas που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την περιοχή μας αλλά και σε οιαδήποτε άλλη εταιρία παραχωρηθεί τελικά το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων θα πρέπει από τώρα οι έχοντες «θεσμικά» λόγο να ενδιαφερθούν εγγράφως τουλάχιστο α) για την προστασία των αλιέων, β) για την προστασία της θαλάσσιας ομορφιάς μας, γ) για την απασχόληση των Ελλήνων συμπολιτών μας.

Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης
Δικηγόρος Αρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘