Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η δραστηριότητα του Λιμεναρχείου κατά το μήνα Ιούλιο

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό κόλπο,κατά την διάρκεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων που διενεργήθηκαν τον μήνα Ιούλιο 2017, κατά τον οποίο απαγορεύεται ειδικότερα η αλιεία γαρίδας, σε συνολικά ενενήντα πέντε (95) διενεργηθέντες ελέγχους βεβαιώθηκαν εις βάρος ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέωνείκοσι μία(21) παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας.
Ως αποτέλεσμα των ελέγχων κατασχέθηκαν ένα (01) απαγορευμένο συρόμενο αλιευτικό εργαλείο τύπου μηχανότρατας (τρατάκι), δύο (02) ζεύγη κωνικών δικτυωτών σάκων «νταούλια» χωρίς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και τριακόσια εξήντα (360) μέτρα δίχτυα μονόκλωναμεσηνέζας.
Τα εν λόγω αλιευτικά εργαλεία είναι παράνομα και απαγορεύεται η χρήση τους σε όλη την Επικράτεια και πρόκειται να καταστραφούν από την Υπηρεσία μαςσύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.Επίσης κατασχέθηκαν εκατό μέτρα (100) μέτρα δίχτυα απλάδια και ένα (01) ψαροντούφεκο, τα οποία και θα εκποιηθούν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Τέλος κατασχέθηκαν και τα κάτωθι αλιεύματα: είκοσι τρία (23) κιλά γαρίδες, εννέα (09) κιλάδιάφορα ψάρια(τσιπούρες, κέφαλοι, γλώσσες κλπ) τα οποία εδόθησαν προς κατανάλωση σε ευαγή ιδρύματα της πόλης και 103 άτομα οστράκων του απαγορευμένου είδους «πετροσωλήνας/dactylusPholas» τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
ΕΚ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘