Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 29, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοίνωση - Τα πρώην στρατόπεδα είναι λαϊκή περιουσία και ως τέτοια θα την υπερασπιστούμε


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας εκφράζει την αντίθεσή του στην παράδοση των χώρων των πρώην στρατοπέδων Σολωμού - Παλιοσάραγα και Πεδίου Βολής - Παντοκράτορα στο μεγάλο κεφάλαιο . 


Κατά την σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Πρέβεζας φάνηκαν ξεκάθαρα οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της  πλειοψηφίας των εκλεγμένων στο Δήμο. Συνδυάζονται με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ  για «δίκαιη» ανάπτυξη η οποία περιλαμβάνει και τις ιδιωτικοποιήσεις – ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας . 

Δίκαιη ανάπτυξη για ποιόν ;

Φυσικά για του επιχειρηματικούς ομίλους που θα εκμεταλλευτούν όχι μόνο την δημόσια – λαϊκή περιουσία αλλά και όλους τους εργαζόμενους που θα ¨απασχολούν¨.  Η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που διαμορφώθηκε με τα μνημόνια. Οι επενδύσεις απαιτούν χαμηλούς μισθούς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για το κεφάλαιο, τις επιχειρήσεις. 

Απαιτούν δηλαδή τσάκισμα του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Να θυμίσουμε εδώ ότι για το πρώην στρατόπεδο Παλιοσάραγα πολλές φορές στο παρελθόν μίλησαν με πρόσχημα την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών για ανοικοδόμηση, είτε ξενοδοχειακών μονάδων είτε κατοικιών. Για το δε πρώην πεδίο βολής προσπάθησαν να φτιάξουν παραθεριστικές κατοικίες για στρατιωτικούς.

Όλες οι προσπάθειες τους μέχρι σήμερα έχουν πέσει στο κενό. 
Έτσι θα πέσουν και σήμερα.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του για τη διεκδίκηση και διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των χώρων των πρώην στρατοπέδων, ώστε οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στο λαό της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση ως χώροι πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους και τα μέλη του σε σύσκεψη την 
Κυριακή 1 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου