Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017

Ανακοίνωση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΗΠΕΙΡΟ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Για γέλια και για κλάματα…


Εάν παρακολουθούσε κάποιος το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 8-11-2017 με θέμα τα «διόδια στους οδικούς άξονες» και άκουγε τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη και των παρατάξεων θα έμενε με το στόμα ανοικτό.

Αφού όλοι τους στα λόγια τάχθηκαν κατά των διοδίων, τότε πως επιβάλλονται τα διόδια στους άξονες και γιατί δεν ψηφίζουν το παραμικρό για να αντισταθούν ή να διαμαρτυρηθούν;
Ο Περιφερειάρχης και η παράταξη της πλειοψηφίας παρά του ότι έχουν συμφωνήσει στην μνημονιακή υποχρέωση για ξεπούλημα της Εγνατίας και για διπλασιασμό των διοδίων, αυτό δεν τους εμπόδισε να εξαπολύσουν «δεκάρικους» λόγους κλαψουρίζοντας πόσο άδικα είναι τα διόδια για τους ηπειρώτες (λες και οι υπόλοιποι έλληνες δεν έχουν ψυχή). Θυμήθηκαν ότι η Εγνατία είναι δημόσιο έργο και δεν πρέπει να έχει διόδια, κλπ. Και εκεί που άρχιζες να αμφιβάλεις μπας και άλλαξαν πολιτική ο Περιφερειάρχης και η πλειοψηφία, ήρθε το τέλος για να μας προσγειώσει.
Τέλος καλό, όλα καλά, δεν ψηφίζουμε για τίποτε, δεν αγωνιζόμαστε για τίποτε, δεν θέτουμε κανένα αίτημα. Μια συζήτηση ήταν και πάει, είπαμε και καμία κουβέντα παραπάνω για τους ιθαγενείς.
Τόσο απλά, τέτοια υποκρισία….
Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά πιο σεμνά η παράταξη που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ. Αφού συμφώνησαν ότι τα διόδια είναι άδικα, έψαξαν λίγο «πέρα-δώθε» μήπως βρουν «πολιτική διοδίων», αλλά στο τέλος προσγειώθηκαν στις μνημονιακές τους υποχρεώσεις. Δεν ψηφίζουμε κανένα αίτημα, καμία διαμαρτυρία, καμία δράση.
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν βουτηγμένη στην μιζέρια, στην ηττοπάθεια και την κατάντια της.
Δεν γίνεται τίποτε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πληρώστε τώρα και βλέπουμε σε μερικές δεκαετίες. Τέτοιους υποστηρικτές οι τραπεζίτες στον ουρανό τους έψαχναν και στη γη τους βρήκαν.
Άξιος ο μισθός τους!
Και φυσικά δεν ψηφίζουν κανένα αίτημα καμία διαμαρτυρία, καμία δράση.
Και μέχρι εδώ καλά. Οι προηγούμενες παρατάξεις είναι μνημονιακές, τους χρειάζεται λίγη δημαγωγία για τον κόσμο, αλλά στο τέλος προσκυνούν τα μνημόνια και τους τραπεζίτες.
Η παράταξη όμως του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο έπεσε με τον πιο επιεική τρόπο σε μεγάλο ολίσθημα.
Τα αιτήματα που έβαλε η ΑΡ.Π.Η. ήταν απλά και καθαρά:
1.    Να μην ιδιωτικοποιηθεί η Εγνατία οδός.
2.    Να μην επιτρέψουμε διόδια στο Δροσοχώρι.
3.    Να μειωθούν σε πρώτη φάση τα διόδια σε Τύρια αναλογικά με τα κέρδη της Εγνατίας Α.Ε.
4.    Να μειωθούν τα διόδια στην Ιόνια οδό και να γίνει διαχειριστικός έλεγχος για το ύψος τους και την αποπληρωμή τους.
5.    Να γίνει αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων αυτών σε συνεργασία με Δήμους, Σωματεία, φορείς, πολίτες κλπ.
Σε ποια από αυτά διαφωνεί και αρνήθηκε να ψηφίσει!!!
Μοιάζει λίγο με περιττή υποκρισία να εκδίδει ανακοινώσεις κατά των διοδίων, να κάνεις και κινητοποιήσεις, αλλά όταν τα θέματα μπαίνουν στα θεσμικά όργανα να ακολουθεί την τακτική «στρίβειν δια του αρραβώνος».
Μας καταγγέλουν μάλιστα ότι τα αιτήματα αυτά που μόλις αναφέραμε βοηθούν το σύστημα και τις τράπεζες.
Σύντροφοι του ΚΚΕ η «τρικυμία σας εν κρανίω» είναι σε μεγάλα μποφόρ. Τουλάχιστον προσπαθήστε να συνέλθετε, μπείτε στο δρόμο της ενωτικής αγωνιστικής δράσης, όπως απαιτούν οι σημερινές ανάγκες και οι εργαζόμενοι.
Η ΑΡ.Π.Η. θα συνεχίσει τον Ενωτικό αγώνα για να γίνουν πράξη τα αιτήματα που σας αναφέρουμε.
Στα πλαίσια αυτά η ΑΡ.Π.Η. συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στην Πανηπειρωτική Επιτροπή κατά των διοδίων που έχει συσταθεί. Η Πανηπειρωτική Επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων θα συνεδριάσει την Πέμπτη 16-11-2017 στη Στοά Σάρκα (2ος όροφος) με ειδικό θέμα «Δράσεις για να εμποδίσουμε την λειτουργία των διοδίων στο Δροσοχώρι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου