Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η σπουδαία ομιλία του Διευθυντή της ΑΕΝ Ηπείρου, Παντελή Κίκερη στην ορκωμοσία των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ



Η σπουδαία ομιλία του Διευθυντή της ΑΕΝ Ηπείρου, Παντελή Κίκερη κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ, δείτε ΕΔΩ


"Σεβασμιότατε, αξιότιμοι κύριες και κύριοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί γονείς των σπουδαστών μας.

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση  σήμερα, με  τις ευλογιές της Εκκλησιάς μας,  με τούτη τη σεμνή τελετή υποδεχόμαστε τους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες στην Ακαδημία Εμπορικού  Ναυτικού Ηπείρου …εδώ στην πόλη της Πρέβεζας.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ και σπουδάστριες, σας υποδεχόμαστε με αίσθημα ευθύνης  και σαν κύριος υπεύθυνος για την εκπαίδευση  υπόσχομαι ότι  θα προσπαθήσουμε όλο το προσωπικό της Σχολής να κάνουμε με την βοήθειά  σας, πραγματικότητα τα τολμηρά σας όνειρα. Να  κυριαρχήσετε στις θάλασσες του κόσμου  σαν Πλοίαρχοι.

Η  Ακαδημία μας έχει  φέτος συμπληρώσει  25 χρόνια που λειτουργεί σαν Σχολή Πλοιάρχων και οι απόφοιτοί της σήμερα είναι  σημαντικά στελέχη σε Ναυτιλιακές Εταιρείες. Άλλοι ταξιδεύουν ως πλοίαρχοι επιτυχημένοι και περιζήτητοι, πάρα πολλοί έχουν στελεχώσει το Λιμενικό Σώμα, και γενικά σε σπουδαίες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Η Ακαδημία μας έχει δίκαια κατακτήσει ένα καλό όνομα στην αγορά  από τους επαγγελματίες που κάποτε ήταν στα θρανία που σήμερα βρίσκεστε εσείς. Το καλό όμως όνομα εύκολα μπορεί να καταστραφεί εάν το επίπεδο των σπουδών πέσει. Και αυτό είναι πολύ εύκολα να γίνει. Θέλει δουλειά να κρατηθεί, θέλει διάβασμα, θέλει γνώσεις. Το επάγγελμα που επιλέξατε έχει πολλά να σας προσφέρει αλλά ζητά και πολλά. Θέλει γνώσεις, δεν συγχωρεί τα σφάλματα. Εξ’ άλλου η ετυμηγορία της λέξης  ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ  το εξηγεί . Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ. Ή κατά τις νομικές έννοιες,

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΡΧΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ.

Υπάρχουν προβλήματα πολλά που θα μας δυσκολέψουν στους δύσκολους  οικονομικά καιρούς που περνά η πατρίδα μας. Πρέπει να βοηθηθεί η Ναυτική Εκπαίδευση πρέπει να λυθούν προβλήματα, δεν είναι παραπαίδι της εκπαίδευσης αυτή  που βγάζει τους καλύτερους επαγγελματίες στον κόσμο. Είμαι περήφανος που και εγώ είμαι απόφοιτος αυτής της Εκπαίδευσης και μάλιστα αυτής της Σχολής. 

Αλήθεια.. έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο άλλο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα φτιάχνει τους καλύτερους απόφοιτους στον κόσμο??? Η Απάντηση είναι… κανένα

Μόνο τούτα τα ταπεινά σχολεία οι ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών της πατρίδας μας. Που δυστυχώς παλεύουν σε θάλασσες προβλημάτων. 

ΔΕΝ θα επεκταθώ περισσότερο  σε αυτά.                                                                                                  ]
ΑΓΑΠΗΤΟΙ σπουδαστές και σπουδάστριες. 

Σίγουρα κάνατε μια καλή επιλογή που επιλέξατε αυτό το επάγγελμα. Αγνοήσατε ίσως πολλές φωνές και δικών σας ανθρώπων που σας προέτρεπαν να ακολουθήσετε σε κάποια άλλη σχολή . Πάρετε γνώσεις όμως… πολλές γνώσεις και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Το πλοίο σήμερα είναι ασφαλέστατο… η στεριά είναι γεμάτη κινδύνους και μάλιστα θανάσιμους! Τα τροχαία και όχι μόνο είναι η μάστιγα της ηλικίας σας και όχι τα πλοία. . Στη θέση σας και στον ίδιο χώρο στεκόμουν και εγώ πριν από πολλά χρόνια,  Και σήμερα, μοίρα αγαθή, με έφερε σαν Διευθυντή απέναντί σας..

Καθηγητές μου βρίσκονται σήμερα εδώ  και από το βήμα τούτο τους ευχαριστώ. ΘΕΛΩ και γνωρίζω να κάνουμε την  Ακαδημία μας την μεγαλύτερη σε αριθμό σπουδαστών αλλά και την ΠΡΩΤΗ από πλευράς κατάρτισης και ποιότητας εκπαίδευσης. Και εδώ θέλω την βοήθεια όλων. Των σπουδαστών, των εκπαιδευτικών, της Διοίκησης, των τοπικών αρχών αλλά και τη Πρεβεζιάνικης Κοινωνίας.

Η ΑΕΝ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι κόσμημα και θησαυρός για την πόλη μας, είναι μια μεγάλη φωλιά εκκόλαψης στελεχών της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.. γιατί χωρίς στελέχη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ .. Και χωρίς κυριαρχία στις Θάλασσες   ίσως να μην μπορέσει να υπάρξει και Ελλάδα. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι το χρέος μας προς την Ναυτιλία το χρέος μας προς την Πατρίδα.   
    
Σας ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου