Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μονόδρομος η πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Λογιστικής και Χρημ/κης - Όσα ιδρύματα μείνουν ως ΤΕΙ, θα έχουν χάσει το τρένο


Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7/11 στη μία το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Λογιστικής και Χρημ/κής για την πορεία του
Τμήματος και τις εξελίξεις που αφορούν την πανεπιστημιοποίησή του.

Η ενημέρωση προς τα τοπικά ΜΜΕ έγινε από τους καθηγητές του τμήματος κύριους Καραμάνη και Ναξάκη, ενώ συμμετείχε και εκπρόσωπος των σπουδαστών.

Η ενημέρωση ξεκίνησε από τον κ.Καραμάνη, προσωρινό πρόεδρο του τμήματος, ο οποίος αρχικά παρέθεσε στοιχεία για την λειτουργία του τμήματος.

16 μόνιμα μέλη καθηγητές
1600 εγγεγραμμένοι σπουδαστές
220 εισακτέους κάθε χρόνο
60 φοιτητές στο μεταπτυχιακό
6 άτομα διοικητικό προσωπικό

Λειτουργεί σύγχρονη βιβλιοθήκη, 6 εργαστήρια με 30 θέσεις υπολογιστών.

Μιλάμε για ένα τμήμα καλά εξοπλισμένο από προσωπικό, καλά εξοπλισμένο από άποψη κτιριακών υποδομών, αιθουσών, μιλάμε για ένα τμήμα με εύρυθμη λειτουργία και αυτό έχει αναγνωριστεί από πολλά άλλα ιδρύματα ανά την Ελλάδα, και σε αυτό συμπληρώνει το μεταπτυχιακό .

Είμαστε ένα δυνατό τμήμα, παλεύουμε μέσα στον χάρτη να είμαστε επιλογή και από την ίδρυση της σχολής  το 1999 έχουμε πλήρης κάλυψη θέσεων. Το τμήμα έχει στρατηγική μαζί με το τμήμα των οικονομικών και κοινωνικών  επιστημών (πανεπιστημίου Ιωαννίνων) να αποτελέσουμε μια κοινή σχολή και να συν λειτουργήσουμε  υπό το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. 

Άρα, έχουμε ένα τμήμα το οποίο παλεύει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες ερευνητικές,  ένταξης στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και να αποτελέσει μια κοινή σχολή εξακολουθώντας  να έχει την έδρα την Πρέβεζα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Καραμάνης.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο  νεοεκλεγείς πρόεδρος του τμήματος και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος κ.Ναξάκης ο οποίος τόνισε πως  "Η πανεπιστημιοποίηση  των τμημάτων του ΤΕΙ και η δημιουργία ενός επαγγελματικού  δικτύου τεχνικής εκπαίδευσης να ενταχθούν τα υψηλού επιπέδου των τμημάτων ΤΕΙ στα πανεπιστήμια. Ενώ, όποια τμήματα μείνουν μόνο ως ΤΕΙ έχασαν το τρένο αφού θα είναι ένα υποβαθμισμένο ίδρυμα .

Άρα, μονόδρομος η διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης. 

Εμείς διεκδικούμε να ενταχθούμε στις δομές ενός μεγάλου πανεπιστημίου (Ιωαννίνων) και να παραμείνει στην Πρέβεζα.

Πρώτον, θα μπορούσε να φιλοξενήσει μόνιμα τις δομές summer school μιας και υπάρχουν ιδανικές συνθήκες.

Δεύτερον στην Πρέβεζα Προγράμματα  erasmus του πανεπιστημίου

Και τρίτον άμεσα η πόλη με βάση τα τοπικά της χαρακτηριστικά να διεκδικήσει μία ή δύο επαγγελματικές σχολές στην Πρέβεζα η οποία θα είναι υπό την σκέπη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αυτό λόγω κύρους, πχ επαγγελματική σχολή Αγροτουρισμού ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Ναξάκης. 

Τέλος, ο εκπρόσωπος του συλλόγου σπουδαστών δήλωσε χαρούμενος για το επίπεδο του ΤΕΙ (καθηγητές,  εγκαταστάσεις) ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της σίτισης και της στέγασης το οποίο όπως δήλωσε ο ίδιος λύθηκε εν μέρει. (Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου 40 θέσεων)  ενώ επίσης διαφαίνεται και λύση στο θέμα του εστιατορίου έτσι ώστε να γίνει η παραλαβή του.

Επίσης, λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση  μεταξύ των καθηγητών του τμήματος και του καθηγητή κ.Διακομιχάλη όπου υπήρξε σύμπνοια απόψεων μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν το ίδρυμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου