Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αντιπλημμυρικό έργο ΚΑΡΥΔΑ – Παντοκράτορα, Ένα έργο που περιμένει χρηματοδότηση


Με αφορμή την εθνική τραγωδία στην Περιφέρεια Αττικής, το PrevezaBest  έψαξε και ενδιαφέρθηκε να μάθει τι συμβαίνει με την αντιπλημμυρική προστασία σε τοπικό επίπεδο.

Έτσι, επαναφέρουμε το πολυδιαφημισμένο αλλά ουσιαστικό για την προστασία της Πρέβεζας  αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Καρυδά - Παντοκράτορα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες, το έργο δημοπρατήθηκε και υπάρχει μειοδότης και μάλιστα από τοπική κατασκευαστική τεχνική εταιρία .  

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε το πρακτικό της δημοπρασίας του έργου, πλην όμως σύμβαση δεν υπεγράφη ακόμη λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.  

Όπως προκύπτει από τις ενέργειες, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Στράτος Ιωάννου με επιστολή του προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης,  ζήτησε την χρηματοδότηση του έργου. Ενώ,  σε επικοινωνία που πραγματοποίησε το PrevezaBest  με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, αφού του εκθέσαμε το σχετικό θέμα, μας δήλωσε πως στο περιφερειακό συνέδριο μαζί με τον Βουλευτή του Σύριζα Ν.Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα και σε συνομιλία που είχαν με τον Γ.Γ. Υπουργείου Μεταφορών, κ.Δέδε, τους υποσχέθηκε την χρηματοδότηση του έργου. 

Επίσης, σε συνέχεια της δήλωσης του, ο κ.Ιωάννου ανέφερε πως το ρέμα καθαρίζεται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας, παρότι όπως τόνισε, καθαρισμός και αστυνόμευση είναι στα πλαίσια καθηκόντων του Δήμου Πρέβεζας. 

Μιλάμε για ένα έργο σοβαρό για την αντιπλημμυρική θωράκιση  της Πρέβεζας, μήκους 7 και πλέον χλμ  το οποίο ξεκινά από την περιοχή του υδατόπυργου και περικλείοντας βορειοδυτικά την Πρέβεζα, καταλήγει στον παντοκράτορα. Επίσης στο ρέμα αυτό συμβάλει και έτερο ρέμα που αποστραγγίζει την ΒΙΠΕ Πρέβεζας.  

Αν περπατήσουμε τον Καρυδά, θα διαπιστώσουμε ότι το ρέμα και η κοίτη σε πολλά σημεία έχει περιοριστεί αφού και εδώ όπως και στην Αθήνα έχει παρέμβει ο ανθρώπινος παράγοντας. 

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να τονίσουμε ιδιαιτέρως  ότι στην προσπάθεια αυτή του κ.Αντιπεριφερειάρχη, να συνδράμουν τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι Βουλευτές του νομού, έτσι ώστε μια ελάχιστη δαπάνη της τάξεως των 600.000 ευρώ να εξασφαλιστεί είτε από πόρους της περιφέρειας και του ΕΣΠΑ είτε από πόρους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Από την άλλη, σε όμορους νομούς, διαπιστώνουμε ότι δίδονται εκατομμύρια ευρώ για  ανάλογα αντιπλημμυρικά έργα .  

Μήπως πρέπει επιτέλους να ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο της πρόληψης και να κατασκευάσουμε ένα έργο πριν επέλθει το οποιοδήποτε πλημμυρικό φαινόμενο… 

Μιλάμε για ένα βαρυσήμαντο αντιπλημμυρικό έργο για την προστασία των πολιτών, των ιδιοκτησιών και των υποδομών της πόλης γενικότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου